Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Το Ισλαμικό Κράτος καταρρέει με πολύ γρήγορους ρυθμούς

tags :
Trump: Το Ισλαμικό Κράτος καταρρέει με πολύ γρήγορους ρυθμούς
Ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δώσει περισσότερες εξουσίες στους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων για να αποφασίζουν μόνοι τους, κυρίως σε ότι αφορά τις αεροπορικές επιθέσεις
Τη διαβεβαίωση πως το Ισλαμικό Κράτος καταρρέει με πολύ γρήγορους ρυθμούς, έδωσε σήμερα 20 Ιουλίου 2017, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, στο περιθώριο της επίσκεψης του στο Πεντάγωνο, για να συμμετάσχει σε μια συνεδρίαση για τη χάραξη της στρατιωτικής στρατηγικής.
"Πάμε πολύ καλά εναντίον του ΙΚ. Το ΙΚ πέφτει γρήγορα, πολύ γρήγορα", είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, που έχει θέσει ως άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησής του τη νίκη κατά των τζιχαντιστών.
Η αμερικανική στρατηγική για την αντιμετώπιση του ΙΚ δεν έχει αλλάξει σε σύγκριση με εκείνη της κυβέρνησης του Barak Obama.
Ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ όμως, έχει δώσει περισσότερες εξουσίες στους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων για να αποφασίζουν μόνοι τους, κυρίως σε ότι αφορά τις αεροπορικές επιθέσεις.
Τα τελευταία δύο χρόνια ο ISIS έχει υποστεί σημαντικές ήττες.
Στις αρχές Ιουλίου 2017, έχασε το προπύργιό του στο Ιράκ, τη Μοσούλη.
Όμως οι καταστροφές που διαπιστώθηκαν σ' αυτήν την πόλη αλλά και η εξέλιξη των επιχειρήσεων για την ανακατάληψη της Ράκας, στη Συρία, προκάλεσαν επικρίσεις ενώ διατυπώθηκαν κατηγορίες σε βάρος της Ουάσινγκτον ότι δεν λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για να προφυλάξει τον άμαχο πληθυσμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης