Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δε θα σταματήσει να πληρώνει ποτέ – Νέα «καμπάνα» 154 εκατ. δολ. από τις ΗΠΑ στη Volkswagen για το «dieselgate»

Δε θα σταματήσει να πληρώνει ποτέ – Νέα «καμπάνα» 154 εκατ. δολ. από τις ΗΠΑ στη Volkswagen για το «dieselgate»
Το συνολικό κόστος του σκανδάλου για την αυτοκινητοβιομηχανία ανέρχεται σε πάνω από 25 δισ. δολάρια στη Βόρεια Αμερική
Νέο πρόστιμο, ύψους 154 εκατ. δολαρίων, επέβαλε στη Volkswagen η –εδρεύουσα στην Καλιφόρνια– αρμόδια αμερικανική αρχή (California Air Resources Board) για το σκάνδαλο παραποίησης εκπομπών ρύπων («dieselgate»), έπειτα από διακανονισμό με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.
Η νέα «καμπάνα» αφορά σε παραβιάσεις της ποιότητας του αέρα.
Ήδη η Volkswagen έχει πληρώσει 533 εκατ. στην πολιτεία της Καλιφόρνιας, ενώ συμφώνησε να επενδύσει 800 εκατ. δολάρια στο κράτος για υποδομές αυτοκινήτων μηδενικών εκπομπών.
Το συνολικό κόστος του σκανδάλου για την αυτοκινητοβιομηχανία ανέρχεται σε πάνω από 25 δισ. δολάρια στη Βόρεια Αμερική, συμπεριλαμβανομένων των προστίμων, των κυρώσεων, της αποκατάστασης των καταναλωτών και του κόστους αγοράς οχημάτων.
Στην Ευρώπη, η Volkswagen θα προσφέρει μια πρόσθετη εγγύηση δύο ετών, αλλά δεν θα αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες οχημάτων της που επηρεάζονται από την εξαπάτηση της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στις δοκιμές εκπομπών, έπειτα από απόφαση της Κομισιόν, στις 14 Ιουνίου 2017.
Σημειώνεται ότι ο συνολικός αριθμός των προβληματικών οχημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχεται στα 11 εκατομμύρια, μερικά εκ των οποίων έχουν ήδη επαναγοραστεί ή αντικατασταθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης