Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tαξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία εξέδωσε το ΥΠΕΞ της Γερμανίας, μετά τις πρόσφατες κρατήσεις

tags :
Tαξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία εξέδωσε το ΥΠΕΞ της Γερμανίας, μετά τις πρόσφατες κρατήσεις
"Οι υπουργοί Εξωτερικών δεν ενημερώνονται πάντοτε εγκαίρως για την κράτηση Γερμανών πολιτών και η πρόσβαση στις προξενικές υπηρεσίες δεν διασφαλίζεται πάντοτε"
Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, προειδοποιώντας τους πολίτες της χώρας να είναι πιο προσεκτικοί όταν ταξιδεύουν στην Τουρκία.
Το υπουργείο επικαλείται τις πρόσφατες κρατήσεις ανθρώπων και την άρνηση της Άγκυρας να χορηγήσει προξενική πρόσβαση σε ορισμένες περιπτώσεις, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.
"Τα άτομα που ταξιδεύουν στην Τουρκία για ιδιωτικούς ή επιχειρηματικούς λόγους καλούνται να διατηρούν αυξημένη προσοχή και πρέπει να εγγραφούν στα γερμανικά προξενεία και στην πρεσβεία, ακόμη και για μικρότερες επισκέψεις", ανέφερε το υπουργείο, εκδίδοντας μια αναθεωρημένη ταξιδιωτική οδηγία.
"Οι υπουργοί Εξωτερικών δεν ενημερώνονται πάντοτε εγκαίρως για την κράτηση Γερμανών πολιτών και η πρόσβαση στις προξενικές υπηρεσίες δεν διασφαλίζεται πάντοτε", πρόσθεσε.
Νωρίτερα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Sigmar Gabriel, τόνισε ότι η υπομονή της γερμανικής κυβέρνησης με την Τουρκία εξαντλείται, και δήλωσε ότι ο τρόπος με τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση αντιμετωπίζει πολίτες της χώρας δεν έχει καμία σχέση με ευρωπαϊκές αξίες αλλά και ούτε με αυτές που πρεσβεύει το ΝΑΤΟ.
Αναφερόμενος στους εννέα Γερμανούς υπηκόους που κρατούνται για πολιτικούς λόγους σε τουρκικές φυλακές, ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας χαρακτήρισε την κατηγορία που τους αποδίδεται, δηλαδή ότι συνεργαζόταν με τρομοκρατικές οργανώσεις, ως «παράλογη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης