Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Βρετανοί χάνουν τη δωρεάν υγειονομική περίθαλψη στην Ευρώπη, καθώς η ΕΕ σκληραίνει τη στάση της για το Brexit

tags :
Οι Βρετανοί χάνουν τη δωρεάν υγειονομική περίθαλψη στην Ευρώπη, καθώς η ΕΕ σκληραίνει τη στάση της για το Brexit
Χωρίς την κάρτα EHIC, οι τουρίστες πρέπει να καλύψουν με δικά τους έξοδα ή μέσω ιδιωτικής ασφάλισης το κόστος περίθαλψης, που μπορεί να φτάσει σε μερικές χιλιάδες λίρες
Οι Βρετανοί τουρίστες και όσοι ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους στην Ευρώπη κινδυνεύουν να χάσουν τη δωρεάν υγειονομική περίθαλψη, σύμφωνα με τις σκληρές προτάσεις που υπέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το Brexit στις Βρυξέλλες.
Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσαν στους βρετανούς ομολόγους τους, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα βγει από το πρόγραμμα Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης και Υγείας (EHIC), μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ευρωζώνη στις 29 Μαρτίου 2019.
Το πρόγραμμα EHIC είναι μια αμοιβαία συμφωνία που προβλέπει ότι τα ξένα νοσοκομεία αποδέχονται το κόστος θεραπείας για οποιοδήποτε ατύχημα, να καταβληθεί από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας, για τα κράτη μέλη της ΕΕ.
Χωρίς την κάρτα EHIC, οι τουρίστες πρέπει να καλύψουν με δικά τους έξοδα ή μέσω ιδιωτικής ασφάλισης το κόστος περίθαλψης, που μπορεί να φτάσει σε μερικές χιλιάδες λίρες.
Ο David Davis, γραμματέας του Brexit, ζήτησε από την ΕΕ να συνεχίσει να ισχύει το πρόγραμμα για τους Βρετανούς πολίτες, ενώ είπε ότι αν οι Βρυξέλλες αρνηθούν, τότε η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να περάσει το νομοσχέδιο, που θα κοστίζει στη Βρετανία 155 εκατ. λίρες το χρόνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης