Τελευταία Νέα
Διεθνή

Theresa May: Θέλουμε μια ήπια και ομαλή έξοδο από την Ε.Ε. - Αναγκαία μια περίοδος εφαρμογής

Theresa May: Θέλουμε μια ήπια και ομαλή έξοδο από την Ε.Ε. - Αναγκαία μια περίοδος εφαρμογής
Έξοδο από την Ε.Ε. με μια ολοκληρωμένη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με το μπλοκ επιθυμεί η βρετανίδα πρωθυπουργός, δήλωσε ο εκπρόσωπός της 
Να κατευνάσει τις ανησυχίες των βρετανικών επιχειρήσεων σχετικά με το Brexit προσπάθησε σήμερα (20/7/2017) η βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, τονίζοντας ότι επιθυμεί μια «ήπια και ομαλή έξοδο» από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένης μιας «περιόδου εφαρμογής, ώστε να αποφευχθούν οποιεσδήποτε ακραίες καταστάσεις».
Σε μια συνάντηση με επικεφαλής βιομηχανικών ομίλων και ανώτατα στελέχη, η May εξέφρασε την επιθυμία της να συναντάται με τις επιχειρήσεις συχνότερα.
Το Βρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο (BCC), προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι πρέπει να συμμετέχει σε «συνεχείς και διαρθρωμένες» συζητήσεις με τις επιχειρήσεις σχετικά με το Brexit και να αποφύγει μια βίαιη έξοδο από την Ε.Ε.
«Σχετικά με το Brexit, η πρωθυπουργός επανέλαβε ότι ο κυρίαρχος στόχος της κυβέρνησης είναι μία ήπια και ομαλή έξοδος που θα κορυφωθεί με μια ολοκληρωμένη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Ε.Ε., με μια περίοδο εφαρμογής για να αποφευχθούν οποιεσδήποτε ακραίες καταστάσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος της May.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πολύτιμη συνεισφορά των συζητήσεων με τις επιχειρήσεις σε διάφορα επίπεδα διακυβέρνησης κατά το παρελθόν έτος, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης μιας σύγχρονης βιομηχανικής στρατηγικής, και τόνισε την ανάγκη αυτή η δέσμευση να ενταθεί κατά την επόμενη περίοδο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης