Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο αντίπαλος της Merkel στις γερμανικές εκλογές Martin Schulz, ζητά άμεσες μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη

tags :
Ο αντίπαλος της Merkel στις γερμανικές εκλογές Martin Schulz, ζητά άμεσες μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη
Η Γερμανία πρέπει να είναι έτοιμη να κάνει περισσότερα για την Ευρώπη, ακόμα και να συνεισφέρει περισσότερο στον προϋπολογισμό της ΕΕ
Ο ηγέτης των γερμανών σοσιαλδημοκρατών Martin Schulz ζήτησε την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 άμεσες μεταρρυθμίσεις στη ζώνη του ευρώ και μία ενισχυμένη νομισματική πολιτική, που θα εφαρμοστεί από τη στιγμή που η Βρετανία θα εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2019.
Σε ομιλία του στο Παρίσι, ο κ. Schulz δήλωσε ότι συμφωνεί για έναν επενδυτικό προϋπολογισμό στη ζώνη του ευρώ, όπως για έναν κοινό υπουργό οικονομικών για την ΕΕ, με σκοπό να αντιμετωπιστεί ο φορολογικός ανταγωνισμός και η φοροδιαφυγή.
"Η μεταρρύθμιση της οικονομικής και νομισματικής πολιτικής της ΕΕ δεν πρέπει να καθυστερήσει περαιτέρω", δήλωσε ο Schulz.
Είπε ότι η Γερμανία πρέπει να είναι έτοιμη να κάνει περισσότερα για την Ευρώπη, ακόμα και να συνεισφέρει περισσότερο στον προϋπολογισμό της ΕΕ.
Ο Schulz συναντήθηκε αργότερα με τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron, έναν φιλοευρωπαϊκό μεταρρυθμιστή.
Ο Schulz, πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ελπίζει να νικήσει την καγκελάριο Angela Merkel στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου 2017, αλλά οι κεντροαριστεροί σοσιαλδημοκράτες (SPD) έχουν χάσει τη δυναμική τους από τον Ιανουάριο που ο Schulz τέθηκε επικεφαλής του κόμματος.
Μια δημοσκόπηση έδωσε ποσοστό στο συντηρητικό κόμμα της Merkel 40%, με το SPD να παίρνει μόλις 22%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης