Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, στον απόηχο «χλιαρών» αποτελεσμάτων - Σε ιστορικό υψηλό ο Nasdaq

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, στον απόηχο «χλιαρών» αποτελεσμάτων - Σε ιστορικό υψηλό ο Nasdaq
Ο Nasdaq διεύρυνε το κερδοφόρο σερί του για 10η συνεχόμενη ημέρα - το μεγαλύτερο από τον Φεβρουάριο του 2015
Με οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα έκλεισε σήμερα (20/7/2017) η Wall Street, στον απόηχο ορισμένων «χλιαρών» εταιρικών αποτελεσμάτων για το β’ τρίμηνο 2017, αν και ο Nasdaq διεύρυνε το κερδοφόρο σερί του για 10η συνεχόμενη ημέρα και έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό.
Ειδικότερα, ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,08%, στις 6.390,00 μονάδες, στο μεγαλύτερο κερδοφόρο του σερί από τον Φεβρουάριο του 2015, λαμβάνοντας σημαντική ώθηση από τη μετοχή της Microsoft, η οποία ενισχύθηκε κατά 0,51%, εν αναμονή των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της εταιρείας.
Την ίδια ώρα, ο Dow Jones Industrial Average υποχώρησε κατά 0,13% και έκλεισε στις 21.611,78 μονάδες, δεχόμενος πιέσεις από τη μετοχή της Home Depot, που «βούλιαξε» κατά 4,09%.
Ο S&P 500 κατέγραψε οριακή πτώση 0,02% και έκλεισε στις 2.473,45 μονάδες, μόλις χαμηλότερα από το ιστορικό υψηλό που «άγγιξε» την Τετάρτη (19/7).



Η Home Depot διολίσθησε μετά την ανακοίνωση συμφωνίας της Sears για την πώληση των συσκευών Kenmore στην ιστοσελίδα της Amazon.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές απογοητεύτηκαν με ορισμένα εταιρικά αποτελέσματα, με τη μετοχή της Qualcomm να σημειώνει «βουτιά» 4,95%, καθώς η εταιρεία ανέφερε κέρδη χαμηλότερα των προσδοκιών.
Ωστόσο, τα συνολικά κέρδη που έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής οι εταιρείες συνεχίζουν να βρίσκονται πάνω από τις προσδοκίες.
Συνολικά, οι περισσότερες εταιρείες έχουν ανακοινώσει ισχυρά τριμηνιαία αποτελέσματα μέχρι στιγμής κατά την τρέχουσα περίοδο δημοσίευσης αποτελεσμάτων.
Συγκεκριμένα, από τις 76 εταιρείες του δείκτη S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, το 76% έχουν αναφέρει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών και το 74% καλύτερα έσοδα.
Εν τω μεταξύ, το επενδυτικό κλίμα επιβάρυναν τα σχόλια του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Mario Draghi, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν αλλαγές στη νομισματική πολιτική.
Ο Draghi δήλωσε σήμερα ότι οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας θα συζητήσουν πιθανές αλλαγές στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων αυτό το φθινόπωρο (2017).
Οι δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη έγιναν μετά την ανακοίνωση της ΕΚΤ ότι διατηρεί αμετάβλητα στα ιστορικά χαμηλά τα επιτόκια, όπως αναμενόταν, καθώς και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE), παρά τις προσδοκίες για κάποια ένδειξη έναρξης του tapering από τον Σεπτέμβριο του 2017.
«Το QE θα συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό (μηνιαίες αγορές 60 δισ. ευρώ) έως τουλάχιστον τον Δεκέμβριο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Draghi, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί έως ότου καταστεί διατηρήσιμη η άνοδος του πληθωρισμού.
«Είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε το μέγεθος και τη διάρκεια του QE εφόσον χρειαστεί» τόνισε, προσθέτοντας ότι «το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να μην τεθεί συγκεκριμένη ημερομηνία για τις αλλαγές στο QE».

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:



Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:



Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης