Τελευταία Νέα
Διεθνή

RIA: Κοινή ομάδα εργασίας για την ασφάλεια στο διαδίκτυο σχεδιάζουν Putin-Trump

tags :
RIA: Κοινή ομάδα εργασίας για την ασφάλεια στο διαδίκτυο σχεδιάζουν Putin-Trump
Σε προχωρημένες συνομιλίες για τη δημιουργία μιας κοινής ομάδας εργασίας, που θα προωθεί ζητήματα ασφάλειας στον χώρο του διαδικτύου, βρίσκονται Μόσχα και Ουάσινγκτον, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.
"Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη ... ανταλλάσσονται διαφορετικές προτάσεις, κανείς δεν αρνείται την αναγκαιότητα διεξαγωγής των συνομιλιών και των επαφών αυτών", ανέφερε ο Andrey Krutskikh, ειδικός απεσταλμένος του Vladimir Putin για τα θέματα αυτά.
Την ίδια ώρα πάντως αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της ΕΕ εκ των υπηρεσιών Πληροφοριών και Ασφάλειας δήλωναν στο Reuters ότι δεν συμμετείχαν στις συνομιλίες.
Μάλιστα, φέρονται να ανέφεραν ότι η συνεργασία για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ήταν ένα "άπιαστο όνειρο".
Η είδηση βγαίνει ενώ η Ρωσία κατηγορείται -και εξακολουθεί να αρνείται- ότι παρενέβη στις προεδρικές εκλογές του περασμένου έτους στις ΗΠΑ.
Ο Donald Trump δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι είχε συζητήσει την ιδέα της δημιουργίας μιας τέτοιας ομάδας με τον Putin στη σύνοδο κορυφής του Αμβούργου.
Ανώτεροι αξιωματούχοι των Ρεπουμπλικάνων αποτιμούν αυτή την ιδέα με δυσπιστία, λέγοντας ότι η Μόσχα δεν θα μπορούσε να είναι αξιόπιστος εταίρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης