Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Δεν υπήρξε καμία κρυφή συνάντηση μεταξύ Putin και Trump στη G20

Κρεμλίνο: Δεν υπήρξε καμία κρυφή συνάντηση μεταξύ Putin και Trump στη G20
Ο εκρπόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, διέψευσε τις αναφορές περί «μυστικής συνάντησης» μεταξύ των δύο προέδρων
Σε πλήρη απόρριψη των ισχυρισμών ότι ο Donald Trump και ο Vladimir Putin πραγματοποίησαν «κρυφή» συνάντηση στα πλαίσια της Συνόδου της G20 προχώρησε η Ρωσία, επιβεβαιώνοντας τη σχετική διάψευση που είχε πραγματοποιήσει την περασμένη Τετάρτη (19/7) ο Λευκός Οίκος.
Ειδικότερα, το Κρεμλίνο, μέσω του εκπροσώπου του Dmitry Peskov, τόνισε ότι οι δύο ηγέτες είχαν απλώς μία ανεπίσημη συνομιλίας κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου, αποκαλώντας «απολύτως παράλογη» οποιαδήποτε άλλη υπόθεση.
«Η χρήση των όρων κρυφή ή μυστική συνάντηση εγείρει φρύδια», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, ο οποίος διευρκίνησε εν συνεχεία ότι οι δύο πρόεδροι «είχαν μία διμερή συνάντηση που είχει συμφωνηθεί επίσημα μέσω διπλωματικών οδών και έπειτα αντάλλαξαν επανειλημμένα απόψεις και σχόλια στο περιθώριο της Συνόδου».
Μάλιστα, τα σχόλια του Κρεμλίνου έρχονται να επιβαβαιώσουν τις πρόσφατες δηλώσεις του Λευκού Οίκου ότι οι Trump και Putin είχαν «απλώς μια σύντομη συνομιλία», στην οποία χρησιμοποίησαν τον Ρώσο διερμηνέα του Putin γιατί ο αμερικανός διερμηνέας δεν μιλά ρωσικά.
Σημειώνεται ότι και ο ίδιος ο αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τη σχετική είδηση, χαρακτηρίζοντάς την ως «fake news» καθώς και ως «αρρωστημένη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης