Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση Reuters: Μία στις τρεις η πιθανότητα να μην καταλήξουν σε συμφωνία οι συζητήσεις για το Brexit

Δημοσκόπηση Reuters: Μία στις τρεις η πιθανότητα να μην καταλήξουν σε συμφωνία οι συζητήσεις για το Brexit
Πιο πιθανή μια εμπορική συμφωνία μεταξύ Βρετανίας και Ε.Ε., εκτιμούν οικονομολόγοι
Υπάρχει σχεδόν μία στις τρεις πιθανότητα η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση να μην καταλήξουν σε συμφωνία όταν η επίσημη διαπραγματευτική περίοδος του «διαζυγίου» λήξει στα τέλη του Μαρτίου του 2019, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του Reuters.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε μεταξύ 36 οικονομολόγων, προερχόμενων κυρίως από μεγάλες τράπεζες, υπάρχει μια κατά μέσο όρο πιθανότητα 30% η προθεσμία να περάσει χωρίς συμφωνία.
Ωστόσο, η μεγάλη πλειοψηφία δήλωσε ότι πιθανώς θα υπογραφεί μια εμπορική συμφωνία, ανεξάρτητα από το αν υπάρξει ρύθμιση για μια μεταβατική περίοδο.
Υπήρχε μια μικρή διαφορά μεταξύ των ερωτηθέντων από το Ηνωμένο Βασίλειο και εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά το φάσμα των προβλέψεων ήταν ευρύ - από 5% έως 75%.
Την ίδια ώρα, περίπου τέσσερις στους πέντε ερωτηθέντες δήλωσαν ότι μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της Βρετανίας και της Ε.Ε. είναι ένα πιθανό τελικό αποτέλεσμα, ενώ η πλήρης πρόσβαση στην ενιαία αγορά βρέθηκε στη δεύτερη θέση.
Ωστόσο, δεδομένου ότι οι ανησυχίες σχετικά με τη μετανάστευση από άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. αποτέλεσε έναν σημαντικό λόγο για τον οποίο οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ της εξόδου από το μπλοκ, η Βρετανία είναι απίθανο να συμφωνήσει με την ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων που πιθανόν να έρθει με μια τέτοια συμφωνία.
Η αποτυχία συμφωνίας βρέθηκε στην τρίτη θέση, πάνω μόνο από την επιλογή να αντιστραφεί το Brexit και να παραμείνει η Βρετανία μέλος της Ε.Ε.
Εν τω μεταξύ, ερωτηθέντες σχετικά με το τι θα ήταν καλύτερο για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οικονομολόγοι ψήφισαν συντριπτικά κατά του Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης