Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schulz σε Macron: Εγώ είμαι ο σύμμαχός σου – Να γίνουν μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη

Schulz σε Macron: Εγώ είμαι ο σύμμαχός σου – Να γίνουν μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη
«Αν επενδύσει περισσότερο η Γερμανία, θα συμβάλλει ακόμη περισσότερη στην ανάπτυξη και στην ευημερία της Ευρώπης, καθώς και στην εξάλειψη των οικονομικών ανισοτήτων στην Ευρωζώνη»
Επίσκεψη στο Παρίσι πραγματοποιεί λίγους μήνες πριν τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου 2017 στην Γερμανία ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία, κ. Martin Schulz.
Μιλώντας στο Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών του Παρισιού, ο πρώην Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απαίτησε «ένα νέο πολιτικό ξεκίνημα, μια ώθηση για το μέλλον», ενώ, απευθυνόμενος στον Γάλλο πρόεδρο, Emmanuel Macron, υπογράμμισε ότι η Γερμανία και η Γαλλία – σε συνεργασία και με άλλους εταίρους – θα πρέπει να δώσουν αυτήν την ώθηση.
Σε ό,τι αφορά στη γερμανική οικονομία, δεσμεύτηκε για την αύξηση των γερμανικών δημοσίων δαπανών, στις οποίες συμπεριέλαβε, επίσης, πιθανές μεταφορές σε άλλες χώρες.
Ακόμη, τόνισε την άμεση ανάγκη για επενδύσεις στην Ευρώπη, στις οποίες σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει η Γερμανία και η γερμανική κυβέρνηση που σύμφωνα με τον Schulz, έχει «επενδυτική υποχρέωση.
Αν επενδύσει περισσότερο η Γερμανία, θα συμβάλλει ακόμη περισσότερη στην ανάπτυξη και στην ευημερία της Ευρώπης, καθώς και στην εξάλειψη των οικονομικών ανισοτήτων στην Ευρωζώνη».
Ο κ. Schulz παρουσίασε τον εαυτό του ως «ορκισμένο Ευρωπαίο» που θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στην Ε.Ε., ενώ δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τόσο την Angela Merkel και τον Wolfgang Schaeuble για καθυστέρηση στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων, όπως αυτήν για μια οικονομική και νομισματική ένωση, που είχε προταθεί πριν από δύο χρόνια από τους Προέδρους των Ευρωπαϊκών θεσμών.
Ειδικότερα, αποκάλεσε τις μεταρρυθμίσεις της Ευρωζώνης «ένα καίριο ζήτημα, στο οποίο πρέπει να αποδειχθεί η γαλλογερμανική συνεργασία».
Μέρος αυτών των μεταρρυθμίσεων είναι και ο ορισμός ενός κοινού - για την ΕΕ - προϋπολογισμού και ενός υπουργού Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ρόλος του οποίου θα είναι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
Ωστόσο, στόχος είναι, ο υπουργός της Ενωσης να μην θυμίζει κάτι από το πρότυπο ενός βόρειου συντηρητικού ηθικολόγου, που προωθείται από τον κ. Schaeuble.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης