Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στην αντεπίθεση περνά η Exxon Mobil για το πρόστιμο των 2 εκατ. ευρώ

ΗΠΑ: Στην αντεπίθεση περνά η Exxon Mobil για το πρόστιμο των 2 εκατ. ευρώ
Η Exxon υποστηρίζει ότι οι αρχές «προσπαθούν να εφαρμόσουν αναδρομικά μια νέα ερμηνεία εκτελεστικού διατάγματος» για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Στην αντεπίθεση περνά η Exxon Mobil, και στρέφεται κατά της απόφασης του υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ να της επιβληθεί πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ για παραβίαση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε την Πέμπτη πρόστιμο δύο εκατ. δολαρίων στην Exxon Mobil, με την αιτιολογία της «ασυνείδητη περιφρόνηση» των αμερικανικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Πρόκειται για μια απόφαση που η εταιρία τόνισε αμέσως ότι θα προσβάλει.Η Exxon κατέθεσε μήνυση υποστηρίζοντας πως οι πρακτικές της συνάδουν με την νομοθεσία που ίσχυε τότε ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στην ηγεσία της εταιρείας βρισκόταν ο μετέπειτα υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Trump Rex Tillerson.
Το Μάιο του 2014, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών η εταιρία υπέγραψε οκτώ έγγραφα που αφορούσαν συμφωνίες πετρελαίου και αερίου στη Ρωσία. Τα έγγραφα υπογράφηκαν και από τον Igor Sechesin, διευθύνοντα σύμβουλο της Rosneft.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών οι συμφωνίες παραβίασαν τις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Sechesin.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Exxon υποστηρίζει ότι δεν έχει άμεσες συναλλαγές με τον Sechesin, αλλά επιχειρηματικές συναλλαγές με την Rosneft.
Η Exxon Mobil κατέθεσε καταγγελία στο περιφερειακό δικαστήριο της πολιτείας ζητώντας την ακύρωση του προστίμου. Σε υποχρεωτική γνωστοποίηση προς το δικαστήριο, η Exxon υποστήριξε πως οι αρχές «προσπαθούν να εφαρμόσουν αναδρομικά μια νέα ερμηνεία εκτελεστικού διατάγματος που δεν συνάδει με τις ρητές και αδιαμφισβήτητες οδηγίες που είχαν εκδώσει ο Λευκός Οίκος και το Υπουργείο Οικονομικών από πριν και που ακόμη είναι διαθέσιμες στο κοινό σήμερα».

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης