Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ υποστηρίζει πως ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους είναι ζωντανός

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ υποστηρίζει πως ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους είναι ζωντανός
Στα μέσα Ιουνίου το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι στα τέλη Μαΐου, κατά την διάρκεια αεροπορικών βομβαρδισμών που πραγματοποίησε η ρωσική αεροπορία, σκοτώθηκαν ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους και 300 μαχητές
Μετά από μία σειρά φημολογιών για τον θάνατο του πνευματικού ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας James Mattis εξέφρασε την άποψη σήμερα (21 Ιουλίου 2017) ότι ο Abu Bakr al-Baghdadi είναι ζωντανός.
Στις 11 Ιουλίου ακόμη και το ISIS είχε επιβεβαιώσει τον θάνατο του al-Baghdadi, με τους μαχητές του μάλιστα να προαναγγέλλουν πως σύντομα θα ανακοινωθεί το όνομα του «νέου χαλίφη».
Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Ιουνίου το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι στα τέλη Μαΐου, κατά την διάρκεια αεροπορικών βομβαρδισμών που πραγματοποίησε η ρωσική αεροπορία, σκοτώθηκαν ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους και 300 μαχητές.
Στις 2 Ιουλίου το τηλεοπτικό δίκτυο Al Sumaria, επικαλούμενο πηγές στην επαρχία Νινευή, είχε μεταδώσει ότι οπαδοί του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν έναν ιμάμη επειδή κατά την διάρκεια της προσευχής είχε αναφερθεί στον υποτιθέμενο θάνατο του Abu Bakr al-Baghdadi.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης