Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αγορά IPO των ΗΠΑ μπορεί να δυσκολευτεί να τερματίσει το 2017 με υψηλά ρεκόρ

tags :
Η αγορά IPO των ΗΠΑ μπορεί να δυσκολευτεί να τερματίσει το 2017 με υψηλά ρεκόρ
Απογοητευτικές οι επιδόσεις των Snap και Blue Apron μετά την εισαγωγή τους στο χρηματιστήριο 
Οι απογοητευτικές επιδόσεις των Snap και Blue Apron μετά την πρώτη τους εμφάνιση στην αγορά, ειδικά σε μια περίοδο που η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά, αποτελεί ένδειξη ότι η αγορά IPO δεν θα είναι τόσο ισχυρή όσο αναμενόταν φέτος.
Όπως ανέφερε δημοσίευμα του «Reuters», τόσο η Snap, ιδιοκτήτρια της δημοφιλούς εφαρμογής Snapchat, όσο και η Blue Apron Holdings, εταιρεία διανομής πακέτων γευμάτων, διαπραγματεύονται πολύ κάτω από τις τιμές στις οποίες εισήχθησαν στο χρηματιστήριο, νωρίτερα το 2017.
Και παρόλο που η αγορά IPO των ΗΠΑ έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερα χρήματα μέχρι στιγμής φέτος από ό,τι έκανε σε όλο το 2016, η χαμηλή απόδοση αυτών των μετοχών έχει ευαισθητοποιήσει τους επενδυτές στις εκτιμήσεις τους και τους κατέστησε επιφυλακτικούς στο να ρίξουν χρήματα, σύμφωνα με ειδικούς για την αγορά IPO.
«Το β’ εξάμηνο του 2017 θα είναι καλύτερο σε σχέση με το 2016, αλλά φέτος δεν θα φτάσουμε στα επίπεδα του 2015 ή του 2014», δήλωσε η Kathleen Smith, διευθύντρια της Renaissance Capital.
Αυτό θέτει εμπόδια σε μια αγορά IPO που σε μεγάλο βαθμό αναμένεται να κάνει μια ισχυρή επιστροφή μετά από ένα πενιχρό 2016, ειδικά για τις εταιρείες τεχνολογίας που συνήθως φέρνουν τα υψηλότερα έσοδα.
Ο Richard Truesdell, συνεπικεφαλής παγκόσμιων κεφαλαιαγορών στην Davis Polk & Wardwell, δήλωσε ότι υπάρχουν ανησυχίες ότι η υπερεκτίμηση θα οδηγήσει σε λιγότερες δημόσιες εγγραφές τεχνολογικών μετοχών και πιο συντηρητικές αποτιμήσεις φέτος από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης