Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Ρωσίδα δικηγόρος που συνάντησε τον υιό Trump είχε πελάτη την ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας

Reuters: Η Ρωσίδα δικηγόρος που συνάντησε τον υιό Trump είχε πελάτη την ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας
Ρωσικά δικαστικά έγγραφα δείχνουν ότι η Natalia Veselnitskay μεταξύ του 2005 και του 2013, εκπροσώπησε τα συμφέροντα της FSB σε μια δικαστική διαμάχη
Η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) συγκαταλεγόταν επί χρόνια στους πελάτες της Ρωσίδας δικηγόρου που συναντήθηκε με τον Donald Trump Jr., αφού ο πατέρας του κέρδισε την υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016, όπως ανέφερε αποκλειστικό δημοσίευμα του «Reuters», επικαλούμενο ρωσικά δικαστικά έγγραφα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, τα έγγραφα δείχνουν ότι η δικηγόρος, Natalia Veselnitskay, μεταξύ του 2005 και του 2013, εκπροσώπησε τα συμφέροντα της FSB σε μια δικαστική διαμάχη σχετική με την ιδιοκτησία κτιρίου στη βορειοδυτική Μόσχα.
Η FSB, διάδοχος της KGB, βρισκόταν υπό τη διεύθυνση του Vladimir Putin, πριν εκλεγεί πρόεδρος της Ρωσίας.
Από τα σχετικά έγγραφα δεν προκύπτει ότι η Veselnitskaya ήταν υπάλληλος της ρωσικής κυβέρνησης ή των μυστικών υπηρεσιών, ενώ η ίδια έχει αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με το Κρεμλίνο.
Ωστόσο το γεγονός ότι εκπροσώπησε την FSB σε μια δικαστική διαμάχη μπορεί να κινήσει νέες υποψίες στην Ουάσιγκτον, δεδομένου ότι το 2016 η κυβέρνηση Obama κατηγόρησε την υπηρεσία ότι σχετίζεται με κυβερνοεπιθέσεις κατά τις εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης