Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Τί θα απασχολήσει τους διεθνείς επενδυτές την προσεχή εβδομάδα 24 με 28 Ιουλίου;

tags :
Reuters: Τί θα απασχολήσει τους διεθνείς επενδυτές την προσεχή εβδομάδα 24 με 28 Ιουλίου;
Οι πλούσιες σε κεφάλαια ευρωπαϊκές εταιρείες σχεδιάζουν τις μεγαλύτερες κεφαλαιακές αυξήσεις σε ετήσια βάση
Tα πέντε βασικά ζητήματα στο μυαλό των επενδυτών για την επόμενη εβδομάδα καταγράφει σε νέα ανάλυσή του το Reuters.
Μεταξύ αυτών ο πληθωρισμός στην Ιαπωνία και τα σχέδια περί κεφαλαιακών αυξήσεων των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και βιομηχανιών.

1. Το ευρώ και τα κέρδη του
Η άνοδος του ευρώ σε υψηλό δύο ετών μπορεί να αρχίσει να απειλεί το λαμπρό outlook των εταιρικών κερδών στην Ευρώπη, τους μεγάλους μεσίτες και επενδυτές, τον ενθουσιασμό στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
Περισσότερο από το ήμισυ των εσόδων κορυφαίων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων παράγεται εκτός της ευρωζώνης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters, πράγμα που σημαίνει ότι ένα ισχυρό ευρώ θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στα έσοδα αυτά, με το που εισρεύσουν στη νομισματική ένωση.

2. Ο δείκτης "φόβου" VΙΧ
Κρίνοντας κανείς από τη μεταβλητότητα του δείκτη, κατανοεί ότι οι επενδυτές δεν ανησυχούν πολύ για μια σημαντική βουτιά στις μετοχές παγκοσμίως.
Ο δείκτης φόβου "VIX" έκλεισε αυτή τη βδομάδα κάτω από το 10 σε διάστημα-ρεκόρ πέντε συνεχόμενων ημερών.
Ωστόσο, όπως αναφέρει η Wells Fargo Asset Management σε μια σημείωση, ο δείκτης Skew για το ρίσκο στις μετοχές του S&P 500 στη Wall Street είναι αρκετά υψηλός σε ιστορικά επίπεδα. εγαλύτερες πτώσεις.

3. Η Fed
Η απόφαση της Ομοσπδονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο εύρος των 1-1,25% αναμένεται να επαναληφθεί στη συνεδρίαση της 26ης Ιουλίου.
Η Fed εκτιμάται ότι δεν θα αυξήσει τα επιτόκιά της μέχρι στα μέσα Δεκεμβρίου.
Έτσι, χωρίς σοβαρές ανακοινώσεις στην ερχόμενη συνεδρίαση της επιτροπής της νομισματικής πολιτικής της, η αισιοδοξία που εξέφρασε η πρόεδρος Janet Yellen στις 14 Ιουνίου σχετικά με την αμερικανική οικονομία θα είναι δύσκολο να διατηρηθεί.
Ο Steven Englander, επικεφαλής της έρευνας και στρατηγικής της Rafiki Capital, αναφέρει ότι η οικονομική δραστηριότητα των ΗΠΑ εκτός της αγοράς εργασίας δεν καταρρέει, αλλά μια "άνθιση" είναι σίγουρα μακριά .
Εξάλλου, η πτώση του δείκτη του δολαρίου κοντά στο 8% δείχνει απογοήτευση για την έλλειψη οικονομικών κινήτρων από την Ουάσινγκτον και τις προοπτικές "σφιχτότερων" νομισματικών συνθηκών, αν και αργά, στη ζώνη του ευρώ.

4. Η αλήθεια της Ιαπωνίας
Η Bank of Japan ανέβαλε ξανά το χρονοδιάγραμμα για το πότε θα αυξήσει τον στόχο της για τον πληθωρισμό.
Τα μάκρο περί πληθωρισμού και ανεργίας που θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, θα υπενθυμίσουν στην BOJ τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.
Η αγορά εργασίας της Ιαπωνίας σε ορισμένες μετρήσεις ήταν η πιο περιορισμένη από τη δεκαετία του '70.

5. Αν το πιάνετε...
Οι πλούσιες σε κεφάλαια ευρωπαϊκές εταιρείες σχεδιάζουν τις μεγαλύτερες κεφαλαιακές αυξήσεις σε ετήσια βάση, από ό,τι οι επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.
Αυτό είναι το τελευταίο σημάδι της ανανεωμένης αισιοδοξίας στην ΕΕ, η οποία έχει επωφεληθεί από την επιστροφή των επενδυτικών ροών, από την ανάκαμψη της οικονομίας και τη βελτίωση των προοπτικών των εταιρικών κερδών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης