Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προετοιμάζεται το λανσάρισμα του νέου μαχητικού αεροσκάφους της Lockheed στην Ευρώπη

tags :
Προετοιμάζεται το λανσάρισμα του νέου μαχητικού αεροσκάφους της Lockheed στην Ευρώπη
Οι συμμαχικές χώρες των ΗΠΑ στην Ευρώπη αυξάνουν τη χρήση των αεριωθούμενων αεροσκαφών τα επόμενα χρόνια
Την πρώτη τους συνάντηση πραγματοποίησαν μέσα στην εβδομάδα οι Ηνωμένες Πολιτείες και επτά συμμαχικές τους δυνάμεις, όπου ξεδίπλωσαν τους σχεδιασμούς για τις κοινές δραστηριότητές τους στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια, που περιλαμβάνουν το λανσάρισμα του νέου μαχητικού αεροσκάφους F-35 της Lockheed Martin.
Η διήμερη συνάντηση έγινε στη Γερμανία μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές του Πενταγώνου, και παραβρέθηκαν αξιωματούχοι από τη Δανία, το Ισραήλ, τη Νορβηγία, την Ολλανδία, την Ιταλία, τη Βρετανία και την Τουρκία -παρ' όλο που το Βερολίνο σκληραίνει τη στάση του απέναντι στην Άγκυρα.
Πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως το Βέλγιο, η Φινλανδία και η Ελβετία, εξετάζουν τις πιθανές παραγγελίες του αεροσκάφους σε μια εποχή που οι εντάσεις μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας έχουν αυξηθεί.
Η Lockheed, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής όπλων των ΗΠΑ, έδωσε στους αξιωματούχους ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα των 379 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το πιο δαπανηρό οπλικό έργο του Πενταγώνου.
Οι συμμαχικές χώρες των ΗΠΑ στην Ευρώπη αυξάνουν τη χρήση των αεριωθούμενων αεροσκαφών τα επόμενα χρόνια.
"Έχουμε έρθει μαζί σαν ομάδα συμμάχων και εταίρων για να αρχίσουμε να θέτουμε τις συνθήκες για ... τη λειτουργία του F-35 στο ευρωπαϊκό θέατρο", δήλωσε ο στρατηγός Timothy Fay, αναπληρωτής διοικητής των Πολεμικών Αεροποριών των ΗΠΑ στην Ευρώπη, μία δήλωση.
Η Ιταλία υπήρξε η πρώτη χώρα που πέταξε το F-35 έξω από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ήδη διαθέτει τρία αεριωθούμενα αεροπλάνα στην Ιταλία.
Η Νορβηγία θα έχει αεριωθούμενα αεροσκάφη στη χώρα μέχρι το τέλος του έτους, το Ισραήλ έχει ήδη πέντε και η Βρετανία θα έχει μέχρι το επόμενο έτος, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πενταγώνου για το πρόγραμμα F-35.
Αρκετά ολλανδικά αεριωθούμενα αεροπλάνα συμμετέχουν σε δοκιμές στις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε.
Το πρώτο αεροσκάφος της Τουρκίας εξακολουθεί να κατασκευάζεται και η Δανία πέρυσι αποφάσισε να αγοράσει 27 αεροπλάνα τα επόμενα χρόνια.
Ο Γενικός Διευθυντής της Πολεμικής Αεροπορίας Tod Wolters, διοικητής των Πολεμικών Αεροποριών των ΗΠΑ στην Ευρώπη, δήλωσε ότι το F-35 είναι ένας "πολλαπλασιαστής δύναμης" και "εναλλάκτης παιχνιδιών για αντιπυραυλική άμυνα".
Ο Wolters κάλεσε τους στρατιωτικούς ηγέτες να κωδικοποιήσουν κοινές τακτικές, τεχνικές και διαδικασίες για την προετοιμασία για κοινή χρήση των αεροσκαφών στην Ευρώπη, η οποία θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που οι σύμμαχοι των ΗΠΑ ταξιδεύουν με αεροσκάφη τύπου stealth.
Οι αξιωματούχοι θα συναντηθούν ξανά τον Οκτώβριο για να αντιμετωπίσουν θέματα όπως οι επιχειρήσεις, η συντήρηση, η εφοδιαστική και τα πληροφοριακά συστήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης