Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brennan (πρώην CIA): Ο πρόεδρος Trump θα έπρεπε να ντρέπεται που υποβαθμίζει τις μυστικές υπηρεσίες

tags :
Brennan (πρώην CIA): Ο πρόεδρος Trump θα έπρεπε να ντρέπεται που υποβαθμίζει τις μυστικές υπηρεσίες
Τα σχόλια του προέδρου Trump για την εμπλοκή της Ρωσίας είναι απλά αισχρά και θα έπρεπε να ντρέπεται
Σκληρή επίθεση κατά του αμερικανού προέδρου εξαπέλυσε ο πρώην διευθυντής της CIA John Brennan κατηγορώντας τον Doanld Trump ότι προσπαθεί να υποβαθμίσει τη σημασία της εκτίμησης των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών σχετικά με την παρέμβαση της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ, η οποία - όπως τόνισε - είναι «αισχρή».
Η κυβέρνηση Trump βρίσκεται αντιμέτωπη με σειρά ερευνών για τις καταγγελίες περί επέμβασης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν το 2016 στις ΗΠΑ και την πιθανή αθέμιτη σύμπραξη της Μόσχας με την προεκλογική του εκστρατεία.
Μία ημέρα πριν από την πρώτη του συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας Putin στο Αμβούργο, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Trump δήλωσε ότι υποπτεύεται κι αυτός ότι υπήρξε επέμβαση της Ρωσίας στις εκλογές, αλλά κανένας δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα.
«Τα σχόλια αυτού του είδους είναι απλά αισχρά και το πρόσωπο που τα έκανε θα έπρεπε να ντρέπεται», είπε ο Brennan, διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών επί των ημερών του προέδρου Obama, στο Aspen Security Forum.
Ο ειδικός εισαγγελέας Robert Muller και διάφορες επιτροπές του αμερικανικού Κογκρέσου διεξάγουν έρευνα για το εάν και κατά πόσον η Ρωσία επενέβη στις αμερικανικές εκλογές ή υπήρξε αθέμιτη σύμπραξη της Μόσχας με την εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου, ο οποίος τελικώς εξελέγη πρόεδρος, για να ηττηθεί η Δημοκρατική αντίπαλός του Hilary Clinton.
Η Μόσχα αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη με τον πρόεδρο Trump να διαβεβαιώνει ότι δεν υπήρξε ουδεμία σύμπραξη της εκστρατείας του με τη Ρωσία.
Ο πρώην διευθυντής της CIA δήλωσε απογοητευμένος για το πώς ο πρόεδρος Trump χειρίζεται τα ζητήματα ασφαλείας το πρώτο του εξάμηνο στο αξίωμα.
«Πρέπει να πω ότι υπάρχουν πράγματα που βλέπω, τα οποία με απογοητεύουν, όσον αφορά το τι κάνει ο πρόεδρος Trump στη διεθνή σκηνή, τα οποία νομίζω εγείρουν ερωτήματα για το πώς χειρίζεται θέματα εθνικής ασφάλειας», σημείωσε.
Στην ίδια εκδήλωση, στο Άσπεν του Κολοράντο, ο James Claper, πρώην διευθυντής των Υπηρεσιών Πληροφοριών επί Obama, επίσης επέκρινε την κυβέρνηση Trump.
Ερωτηθείς σχετικά με το εάν θα έπρεπε να αφαιρεθεί από τον Kusner, σύμβουλο του Λευκού Οίκου και γαμπρό του Trump, η εξουσιοδότηση ασφαλείας που του έχει δοθεί διότι δεν αποκάλυψε τις επαφές που είχε με Ρώσους όταν υπέβαλε τα απαραίτητα έγγραφα, ο Claper απάντησε ότι θα έπρεπε να του αφαιρεθεί και να διεξαχθεί πλήρης έρευνα.
«Νομίζω ότι το σωστό θα ήταν τουλάχιστον να ανασταλεί η εξουσιοδότηση ασφαλείας έως ότου γίνει μια έρευνα και κατόπιν να αποφασιστεί αν η εξουσιοδότηση αυτή πρέπει να του δοθεί ξανά ή όχι», υπογράμμισε ο Claper.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης