Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hahn (Κομισιόν): Δείξαμε μεγάλη υπομονή με την Τουρκία αλλά φαίνεται πως δεν το εκτίμησε

Hahn (Κομισιόν): Δείξαμε μεγάλη υπομονή με την Τουρκία αλλά φαίνεται πως δεν το εκτίμησε
Η πρόσφατη σύλληψη ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επιβεβαιώνει την καταστρεπτική τακτική την οποία ακολουθεί η Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος 
Την άτεγκτη στάση της Γερμανίας απέναντι στην Τουρκία για το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά το πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου, στηρίζει ο Αυστριακός Επίτροπος για την Διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Johannes Hahn λέγοντας ότι «η αντίδραση της Γερμανίας είναι κατανοητή»..
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος σε συνέντευξή του στη γερμανική Die Welt υπογραμμίζει ότι «όλοι δείξαμε μεγάλη υπομονή με την Τουρκία, αλλά φαίνεται πως δεν το εκτίμησε.
«Η πρόσφατη σύλληψη ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επιβεβαιώνει την καταστρεπτική τακτική την οποία ακολουθεί η Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος την οποία καταδικάσαμε απερίφραστα.
Παρά την αντίθετη ρητορική της απομακρύνεται ντε φάκτο ολοένα και περισσότερο από τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές» υποστηριζει.
Ο Αυστριακός επίτροπος πρόσθεσε στην συνέντευξή του ότι «η σύλληψη ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποδεδειγμένων συνεργατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή δημοσιογράφων, ακαδημαϊκών, δικαστών, κρατικών αξιωματούχων και πολιτικών της αντιπολίτευσης είναι απαράδεκτη.
Ο χρόνος των καθυστερήσεων έληξε».
Ο Hahn απαιτήσει την Πέμπτη από την Άγκυρα την άμεση απελευθέρωση των ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοσιογράφων οι οποίοι κρατούνται χωρίς να τους έχει απαγγελθεί κατηγορία, καθώς επίσης και την αναγνώριση του τεκμηρίου της αθωότητας για όλους τους πολίτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης