Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγαλύτερη υπευθυνότητα ζητούν από τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες οι κινεζικές αρχές

tags :
Μεγαλύτερη υπευθυνότητα ζητούν από τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες οι κινεζικές αρχές
Eντός του Ιουλίου 2017 ο Κινέζος πρόεδρος  Xi Jinping συνέστησε στις τράπεζες και τις εταιρείες του ασφαλιστικού κλάδου να επιδεικνύουν μεγαλύτερη υπευθυνότητα
Μεγαλύτερη αυτοπειθαρχία ζητεί από τον ασφαλιστικό κλάδο της Κίνας η αρμόδια ρυθμιστική αρχή, ενώ στόχος της κυβέρνησης του Πεκίνου παραμένει η καταπολέμηση των χρηματοοικονομικών  κινδύνων.
Ο ασφαλιστικός κλάδος θα πρέπει να «επιστρέψει στις ρίζες του» και να εργαστεί για να «μειώσει τις δονήσεις» στην οικονομία και την κοινωνία αλλά και να εξυπηρετήσει την πραγματική οικονομία, τόνισε ο αντιπρόεδρος της ρυθμιστικής αρχής Liang Tao, σήμερα (22/7).
Να σημειωθεί ότι, εντός του Ιουλίου 2017 ο Κινέζος πρόεδρος  Xi Jinping συνέστησε στις τράπεζες και τις εταιρείες του ασφαλιστικού κλάδου να επιδεικνύουν μεγαλύτερη υπευθυνότητα.
Τα τελευταία χρόνια, ορισμένοι ασφαλιστές έχουν λάβει σημαντικά ποσοστά μετοχών σε εισηγμένες εταιρείες, οι οποίες συχνά χρηματοδοτούνται με την έκδοση βραχυπρόθεσμων συμβάσεων γενικής ασφάλισης ζωής και άλλων επενδυτικών προϊόντων υψηλής απόδοσης.
Να σημειωθεί ότι, η θέση του προέδρου της ρυθμιστικής αρχής της Κίνας παραμένει κενή από τον Απρίλιο 2017, όταν  ο πρώην πρόεδρος Xiang Junbo κρίθηκε ύποπτος για «σοβαρές πειθαρχικές παραβιάσεις».
Η κινεζική ρυθμιστική αρχή  προειδοποίησε τις ασφαλιστικές εταιρείες να ενισχύσουν την εποπτεία των πράξεων και των επενδυτικών δραστηριοτήτων τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης