Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί συμφώνησαν για κυρώσεις εναντίον Ρωσίας, Ιράν και Βόρειας Κορέας

tags :
ΗΠΑ: Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί συμφώνησαν για κυρώσεις εναντίον Ρωσίας, Ιράν και Βόρειας Κορέας
Πολλοί βουλευτές ελπίζουν ότι το νομοσχέδιο θα στείλει μήνυμα στον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump  για να υιοθετήσει μία σκληρή γραμμή απέναντι στη Ρωσία
Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί βουλευτές κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με τη νομοθεσία, που επιτρέπει την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, του Ιράν και της Βόρειας Κορέας,  όπως ανακοίνωσαν σήμερα (22/7) κοινοβουλευτικές πηγές.
Ο νόμος για την καταπολέμηση της αποσταθεροποιητικής δραστηριότητας του Ιράν εγκρίθηκε στη Γερουσία τον Ιούνιο 2017, αλλά έμεινε στη Βουλή των Αντιπροσώπων μετά την πρόταση των Ρεπουμπλικάνων,  να συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο οι κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας.
Και τα δύο νομοθετικά σώματα θα πρέπει να εγκρίνουν την αναθεωρημένη νομοθεσία.
Ωστόσο, η ηγέτιδα των Δημοκρατικών στο νομοθετικό σώμα Nancy Pelosi εξέφρασε την ανησυχία της ότι η ενσωμάτωση της Βόρειας Κορέας στη νομοθεσία θα μπορούσε να προκαλέσει νέες καθυστερήσεις στη Γερουσία.
«Ενώ υποστηρίζουμε τις αυστηρότερες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα, τις οποίες έχει ήδη περάσει το σώμα, ανησυχώ μήπως η προσθήκη τους σε αυτό το νομοσχέδιο αντί στην αυτόνομη νομοθεσία θα προκαλέσει περαιτέρω διαδικαστικές καθυστερήσεις στη Γερουσία», ανέφερε σε δήλωσή της.
«Είναι σημαντικό η προσθήκη της Βόρειας Κορέας σε αυτή τη δέσμη μέτρων να μην εμποδίσει το Κογκρέσο να εκδώσει αμέσως τη νομοθεσία κατά της Ρωσίας και να την αποστείλει στο γραφείο του προέδρου πριν από τις διακοπές του Αυγούστου», πρόσθεσε.
Πολλοί βουλευτές ελπίζουν ότι το νομοσχέδιο θα στείλει μήνυμα στον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump  για να υιοθετήσει μία σκληρή γραμμή απέναντι στη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης