Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Κανένας διάλογος με το Κατάρ, χωρίς προηγουμένως να αλλάξει την πολιτική του

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Κανένας διάλογος με το Κατάρ, χωρίς προηγουμένως να αλλάξει την πολιτική του
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα,  μία από τις τέσσερις αραβικές χώρες που επέβαλαν κυρώσεις στο Κατάρ, ζήτησαν απτά δείγματα αλλαγής πολιτικής από το Κατάρ
Να αναθεωρήσει τις βασικές πολιτικές του καλούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το Κατάρ, διαμηνύοντας πως χωρίς τη βασική αυτή προϋπόθεση δεν μπορεί να διεξαχθεί διάλογος ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα,  μία από τις τέσσερις αραβικές χώρες που επέβαλαν κυρώσεις στο Κατάρ, ζήτησαν απτά δείγματα αλλαγής πολιτικής από το Κατάρ, πριν πραγματοποιηθούν συνομιλίες.
Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος διέκοψαν διπλωματικούς και εμπορικούς δεσμούς με το Κατάρ στις 5 Ιουνίου 2017 και προχώρησαν σε οικονομικό μποϊκοτάζ εναντίον του, κατηγορώντας το ότι χρηματοδοτεί εξτρεμιστικές ομάδες και υποστηρίζει την τρομοκρατία.
Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Anwar Gargash δήλωσε ότι ήταν ευπρόσδεκτη μια πρόσκληση για διάλογο από τον εμίρη του Κατάρ Sheikh Tamin bin Hamad al-Thani αλλά αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο μετά από πράξεις της Ντόχα.
Δεν  διευκρίνισε τις πράξεις αυτές, αλλά οι τέσσερις εμπλεκόμενες ζητούν μεταξύ άλλων από το Κατάρ να κλείσει το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, να περιορίσει τις σχέσεις με το Ιράν και να κλείσει μια τουρκική στρατιωτική βάση.
«Ο διάλογος είναι απαραίτητος αλλά η ραχοκοκαλιά του πρέπει να είναι αναθεώρηση της πολιτικής», έγραψε ο Gargash στον λογαριασμό του στο Twitter.
Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, σύμμαχος του Κατάρ, θα επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και το Κατάρ κατά τη διάρκεια διήμερου διαμεσολάβησης που ξεκινά την Κυριακή (23/7).  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης