Τελευταία Νέα
Διεθνή

Steinmeier (Γερμανία): Ο Erdogan κόβει και να ράβει τη χώρα στα μέτρα του - Φυλακίζει όσους αντιστέκονται

Steinmeier (Γερμανία): Ο Erdogan κόβει και να ράβει τη χώρα στα μέτρα του - Φυλακίζει όσους αντιστέκονται
H κριτική η οποία ασκείται από την γερμανική κυβέρνηση είναι ορθή, διότι δεν μπορούμε να ανεχτούμε αυτά που συμβαίνουν στην Τουρκία
Σε τεταμένο κλίμα συνεχίζονται οι δηλώσεις γερμανών πολιτικών απέναντι στην Τουρκία με τον Γερμανό Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επανέρχεται με σφοδρές κατηγορίες κατά του Tayyip Erdogan.
«Ο Τούρκος Πρόεδρος προσπαθεί να κόψει και να ράψει της χώρα στα μέτρα του.
Οι εναπομείναντες εξ όσων ασκούν κριτική ή κάνουν αντιπολίτευση φυλακίζονται και φιμώνονται» δήλωσε στο κρατικό γερμανικό δίκτυο ZDF ο Frank Walter Steinmeier
όπως υποστήριξε «η κριτική η οποία ασκείται από την γερμανική κυβέρνηση είναι ορθή, διότι δεν μπορούμε να ανεχτούμε αυτά που συμβαίνουν στην Τουρκία. Είναι θέμα αυτοεκτίμησης».
Ο Steinmeier χαιρέτισε την ανοικτή επιστολή -και στα τουρκικά- του υπουργού Εξωτερικών Sigmar Gabriel που απηύθυνε προς τους Τούρκους οι οποίοι ζουν στη Γερμανία, από τις στήλες της λαϊκής εφημερίδας Bild:
«Μπορώ να φανταστώ ότι η πικρία των τριών εκατομμυρίων Τούρκων είναι πολύ μεγάλη όταν βλέπουν πως οι γέφυρες οι οποίες χτίστηκαν από πολλούς γκρεμίζονται από την Άγκυρα.
Είναι πραγματικά πικρό και επομένως ήταν αναγκαίος ένας καλός λόγος προς τον τουρκικής καταγωγής πληθυσμό» είπε ο Steinmeier.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης