Τελευταία Νέα
Διεθνή

Altmaier (Γερμανική καγκελαρία): Απαράδεκτη η συμπεριφορά της Τουρκίας - Πιθανές οι κυρώσεις

Altmaier (Γερμανική καγκελαρία): Απαράδεκτη η συμπεριφορά της Τουρκίας - Πιθανές οι κυρώσεις
«Θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις με αυτή τη μεγάλη και σημαντική χώρα, αλλά αυτό είναι δυνατό μόνο εάν η Τουρκία είναι και παραμένει κράτος δικαίου», σημείωσε ο Peter Altmaier
Η συμπεριφορά της Τουρκίας είναι «απαράδεκτη» και η Γερμανία έχει καθήκον να προστατεύσει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της αλλά επιθυμεί επίσης να διατηρήσει ισχυρούς δεσμούς με την Άγκυρα, ανέφερε σήμερα (23/7) ο επικεφαλής της γερμανικής καγκελαρίας και στενός συνεργάτης της Angela Merkel, Peter Altmaier.
«Θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις με αυτή τη μεγάλη και σημαντική χώρα, αλλά αυτό είναι δυνατό μόνο εάν η Τουρκία είναι και παραμένει κράτος δικαίου», σημείωσε ο Peter Altmaier στην εφημερίδα Bild.
«Η συμπεριφορά της Τουρκίας είναι απαράδεκτη» υπογράμμισε όταν ρωτήθηκε για την Τουρκία, που εμποδίζει τους Γερμανούς βουλευτές να επισκέπτονται ομοεθνείς στρατιώτες τους σε βάση στην Τουρκία αλλά και τη σύλληψη  Γερμανών υπηκόων.
Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν επιδεινωθεί από τότε, που η Τουρκία συνέλαβε έξι ακτιβιστές, μεταξύ των οποίων ένας Γερμανός, στις αρχές Ιουλίου 2017, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης επιχείρησης καταστολής από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 κατά του προέδρου Recep Tayyip Erdogan.
H ένταση στις σχέσεις τους έφθασε στο αποκορύφωμα, μετά τη σύλληψη ενός Γερμανού δημοσιογράφου τουρκικής καταγωγής αλλά και την απομάκρυνση των γερμανικών στρατευμάτων από την  αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ.
Η γερμανική κυβέρνηση παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στην Τουρκία και θα αποφασίσει εάν θα χρειαστεί η επιβολή κυρώσεων ανέφερε ο Altmaier.
Η Γερμανία έχει ασκήσει πιέσεις στην Τουρκία τις τελευταίες ημέρες, απειλώντας με μέτρα που θα μπορούσαν να εμποδίσουν τις γερμανικές επενδύσεις στη γειτονική χώρα και λέγοντας ότι θα επανεξετάσει τα τουρκικά αιτήματα για αγορά οπλισμού.
Το Σάββατο (22/7), ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Sigmar Gabriel προσπάθησε να καθησυχάσει τα τρία εκατομμύρια Τούρκων, που ζουν στη Γερμανία με μια επιστολή που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Bild και στην οποία μεταξύ άλλων τονίζει, πως ανήκουν στη Γερμανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης