Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Για αναζωπύρωση της προσφυγικής κρίσης του 2015 ανησυχεί ο Schulz

tags :
Γερμανία: Για αναζωπύρωση της προσφυγικής κρίσης του 2015 ανησυχεί ο Schulz
«Οι αριθμοί στην Ιταλία είναι ανησυχητικοί – χιλιάδες μετανάστες φτάνουν ημερησίως», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Schulz
Η Γερμανία πρέπει να προχωρήσει στη λήψη μέτρων, ώστε να αποτρέψει μία επανάληψη του φαινομένου του 2015, όταν στη χώρα έφτασαν περίπου 890.000 μετανάστες, επισημαίνει ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών και υποψήφιος καγκελάριος στις βουλευτικές εκλογές Martin Schulz σε συνέντευξή του σήμερα (23/7) στο Reuters.
Τον Σεπτέμβριο του 2015, η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel διατήρησε ανοικτά τα σύνορα της Γερμανίας για χιλιάδες μετανάστες, προκειμένου να αποφύγει μια ανθρωπιστική καταστροφή.
Η εν λόγω κίνηση αργότερα, εκτιμήθηκε, πως έπληξε τη δημοτικότητά της ενώ τα ποσοστά του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) αυξήθηκαν.
Έκτοτε, η Merkel ανέκτησε τα ποσοστά δημοτικότητάς εν αντιθέσει με τις πτωτικές τάσεις του AfD.
Ο Martin Schulz, του οποίου οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) υστερούν σημαντικά της Merkel στις δημοσκοπήσεις πριν από τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, προειδοποίησε για επανάληψη του σεναρίου αφού περισσότεροι από 93.000 κυρίως μετανάστες της υποσαχάριας Αφρικής και του Μπαγκλαντές έφθασαν με βάρκα στη νότια Ιταλία το 2017, ποσοστό αυξημένο κατά 17% σε σχέση με την  ίδια περίοδο το 2016.
«Οι αριθμοί στην Ιταλία είναι ανησυχητικοί – χιλιάδες μετανάστες φτάνουν ημερησίως», δήλωσε σε συνέντευξή του στη δυτική γερμανική πόλη Άαχεν.
«Αν δεν θέλουμε να επαναληφθεί αυτό που βιώσαμε το 2015, πρέπει να αναλάβουμε δράση τώρα, καθώς οι Ιταλοί φθάνουν στα όριά τους όσον αφορά το τι μπορούν να κάνουν», πρόσθεσε.
Άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να βοηθήσουν την Ιταλία, όπως η μετεγκατάσταση προσφύγων, συνέχισε.
Ο κ. Schulz  έκανε γνωστό, πως μίλησε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker σήμερα (23/7) σχετικά με την οικονομική ή υλικοτεχνική βοήθεια που θα μπορούσαν να παράσχουν οι Βρυξέλλες σε χώρες της ΕΕ για την υποδοχή προσφύγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης