Τελευταία Νέα
Διεθνή

Descalzi (CEO της Εni): Ρυθμιστική αρχή και ελέγχους χρειάζεται και η πετρελαϊκή αγορά

tags :
Descalzi (CEO της Εni): Ρυθμιστική αρχή και ελέγχους χρειάζεται και η πετρελαϊκή αγορά
Ο διευθύνων σύμβουλος της Eni, Claudio Descalzi υποστηρίζει ότι ο ΟΠΕΚ και η Σαουδική Αραβία δεν είναι σε θέση να προωθήσουν τις τιμές υψηλότερα, μειώνοντας την παραγωγή
Οι αγορές ενέργειας, πιθανώς να χρειαστούν ρύθμιση, ώστε να τερματιστεί η ευρεία χρηματιστηριακή κερδοσκοπία, που στρεβλώνει τις τιμές του αργού πετρελαίου, επισημαίνει ο επικεφαλής της ιταλικής πετρελαϊκής εταιρείας Eni στην  εφημερίδα «Ιl Sole 24 Ore».
Ο διευθύνων σύμβουλος της Eni, Claudio Descalzi υποστηρίζει ότι ο ΟΠΕΚ και η Σαουδική Αραβία δεν είναι σε θέση να προωθήσουν τις τιμές υψηλότερα, μειώνοντας την παραγωγή.
Προσθέτει δε  ότι οι γεωπολιτικές εντάσεις, η αυξανόμενη παραγωγή πετρελαίου από σχιστόλιθο και η μεγάλη κερδοσκοπία σε ακατέργαστα συμβόλαια βλάπτουν τον τομέα.
«Η χρηματοοικονομική κερδοσκοπία είναι τόσο ισχυρή που έχει μετατρέψει ακόμα και εκείνους με μακροπρόθεσμες στρατηγικές σε βραχυπρόθεσμους επενδυτές», υποστηρίζει ο Descalzi.
«Ίσως πρέπει να υιοθετήσουμε στον πετρελαϊκό τομέα τις ρυθμίσεις και τους ελέγχους της αγοράς που επιβάλλονται στις τράπεζες.
Οι τράπεζες έχουν μία κεντρική εποπτική αρχή, ενώ στο παρελθόν ο ρυθμιστής μας ήταν ο ΟΠΕΚ, ο οποίος δεν παίζει πλέον το ρόλο που είχε κάποτε», υποστηρίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Eni.
Σημειώνει επίσης ότι, τα hedge funds δεν πιστεύουν πλέον πως ο ΟΠΕΚ είναι σε θέση να εισάγει ριζικές περικοπές στην παραγωγή.
Έξι υπουργοί του ΟΠΕΚ και από χώρες μη μέλη του Οργανισμού  πρόκειται να συναντηθούν αύριο (24/7) στην Αγία Πετρούπολη προκειμένου να συζητήσουν τις προοπτικές της αγοράς και να επανεξετάσουν τη συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής αργού  που εγκρίθηκε το 2017.
Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα μπορούσαν να αποφασίσουν περαιτέρω περικοπές, ο Descalzi είπε:
«Δεν είμαι αισιόδοξος».  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης