Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ryanair: Υπέβαλε μη δεμευτική προσφορά για την Alitalia

tags :
Ryanair: Υπέβαλε μη δεμευτική προσφορά για την Alitalia
Ο διευθύνων σύμβουλος της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας, Michael O'Leary, δήλωσε ότι η Ryanair θα επιδιώξει πλειοψηφική συμμετοχή
Μη δεσμευτική προσφορά για την ιταλική αεροπορική εταιρεία Alitalia υπέβαλε τις προηγούμενες ημέρες η Ryanair, όπως ανακοίνωσε σήμερα (24/7) ο επικεφαλής οικονομικών της εταιρείας, Neil Sorahan.
Ειδικότερα, ο Sorahan, μιλώντας στο Reuters παραδέχθηκε ότι η εταιρεία έχει υποβάλει τη σχετική προσφορά, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το ζήτημα, πέραν του ότι «πιστεύουμε ότι είναι σωστό να συμμετάσχουμε στη διαδικασία».
Η Alitalia τον περασμένο Μάιο τέθηκε υπό καθεστώς ειδικής διαχείρισης για δεύτερη φορά σε λιγότερο από μία δεκαετία, ξεκινώντας μία διαδικασία που θα την οδηγήσει στην αναδιάρθρωση, πώληση ή εκκαθάρισή της.
Σημειώνεται ότι μέχρι την περασμένη Παρασκευή (21/7) η ιταλική εταιρεία είχε λάβει περίπου δέκα μη δεσμευτικές προτάσεις.
Όπως είχε αναφέρει τον Ιούνιο ο ιευθύνων σύμβουλος της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας, Michael O'Leary, εφόσον η Ryanair αποφασίσει να επενδύσει στην Alitalia, θα επιδιώξει την πλειοψηφική συμμετοχή της, σε αντίθεση με παλαιότερές του δηλώσεις, οι οποίες αναφέρονταν περισσότερο για το ενδεχόμενο συνεργασίας, παρά για αγορά.
Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα εντός της ημέρας, η Ryanair ανακοίνωσε «εκτόξευση» στα κέρδη της κατά +55% στα 397 εκατ. ευρώ, με τις πωλήσεις επίσης να ενισχύονται κατά +13% στα 1,91 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης