Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε χαμηλά έξι μηνών το επιχειρηματικό κλίμα τον Ιούλιο 2017 - Στις 55,8 μονάδες ο PMI

tags :
Ευρωζώνη: Σε χαμηλά έξι μηνών το επιχειρηματικό κλίμα τον Ιούλιο 2017 - Στις 55,8 μονάδες ο PMI
Καθοριστικό ρόλο στην επιβράδυνση του δείκτη διαδραμάτισε η πτώση σε Γαλλία και Γερμανία
Την πρώτη του σημαντική επιβράδυνση κατά τη διάρκεια του 2017 υπέστη το επιχειρηματικό κλίμα της Ευρωζώνης τον Ιούλιο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (24/7) στοιχεία της Markit, υποχωρώντας στα χαμηλότερά του επίπεδα από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.
Συγκεκριμένα, ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 55,8 μονάδες, έναντι 56,3 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, δίνοντας τέλος σε ένα ανοδικό σερί που επικρατούσε στο ενοιαίο νομισματικό μπλοκ παρά τις διάφορες πολιτικές αστάθειες που υπήρξαν κατά διαστήματα.
Καθοριστικό ρόλο στην επιβράδυνση του δείκτη διαδραμάτισε η πτώση σε Γαλλία και Γερμανία, οι οποίες μέχρι στιγμής οδηγούσαν την ανάκαμψη στην Ευρωζώνη.
Παράλληλα, σε χαμηλά έξι μηνών υποχώρησε και ο μεταποιητικός κλάδος, και συγκεκριμένα στις 56,8 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο κλάδος υπηρεσιών παρέμεινε αμετάβλητος, στις 55,4 μονάδες.
Ωστόσο, ο επικεφαλής οικονομικών της Markit, Chris Williamson, χαρακτήρισε ως «εντυπωσιακή» τη μέχρι στιγμής ανάπτυξηςη του επιχειρηματικού κλίματος στην Ευρωζώνη, εκτιμώντας ότι η ανάπτυξηση στο τρίτο τρίμηνο θα διαμορφωθεί στο 0,6%.
Σημειώνεται ότι χθες (23/7) το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναθεώρησε επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις του για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης το 2017, στο 1,9% έναντι 1,7% προηγουμένως.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης