Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ: Οφείλουμε τα τηρήσουμε τη συμφωνία για τις περικοπές - Η ζήτηση θα αυξηθεί

ΟΠΕΚ: Οφείλουμε τα τηρήσουμε τη συμφωνία για τις περικοπές - Η ζήτηση θα αυξηθεί
Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid al-Falih, τονίζει ότι οι εξαγωγές έχουν μετατραπεί σε βασικό ζήτημα για τις αγορές
Την πρόθεση του ΟΠΕΚ να αντιμετωπίσει τα προβλήματα συμμόρφωσης των χωρών του απέναντι στη συμφωνία για τις περικοπές εξέφρασε σήμερα (24/7) ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid al-Falih, ο οποίος βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη για τη συνεδρίαση των χωρών που συμμετέχουν σε αυτή.
Ειδικότερα, ο Falih δήλωσε ότι «οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η αγορά έχει γίνει υποτονική με διάφορους βασικούς παράγοντες που οδηγούν σε αυτή την κατεύθυνση», προσθέτοντας ότι ο Οργανισμός παρακολουθεί στενά την αύξηση της παραγωγής από τη Νιγηρία και τη Λιβύη, οι οποίες εξαιρούνται από τη συμφωνία.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι η ασθενέστερη συμμόρφοση ορισμένων μελών απέναντι στις περικοπές και η άνοδος των εξαγωγών εντός του Οργανισμού έχουν συμβάλλει στην πτώση των τιμών, γεγονός πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.
«Αν και η συμμόρφωση με τη συμφωνία παραγωγής παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ορισμένες χώρες συνεχίζουν να καθυστερούν, γεγονός το οποίο οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε», ήταν χαρακτηριστικά τα λεγόμενά του.
Επιπλέον, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, «οι εξαγωγές έχουν μετατραπεί πλέον σε βασικό ζήτημα για τις αγορές και οφείλουμε να βρούμε έναν τρόπο να συνδυάσουμε τα αξιόπιστα δεδομένα εξαγωγών με τα δεδομένα παραγωγής».
Σημειώνεται ότι ένας από τους βασικούς στόχους της συνάντησης είναι η συμμετοχή της Νιγηρίας και της Λιβύης στις περικοπές, προκειμένου να περιορίσουν την υπέρογκη παραγωγή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης