Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Μήνυμα άνετης νίκης στις βουλευτικές εκλογές (24/9) στέλνει η Merkel

tags :
Γερμανία: Μήνυμα άνετης νίκης στις βουλευτικές εκλογές (24/9) στέλνει η Merkel
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι διακοπές της καγκελαρίου δεν είναι τίποτα άλλο παρά στρατηγική για να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους στις δημοσκοπήσεις 
Με άνετο προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel εγκαταλείπει την πολιτική σκηνή για τις καθιερωμένες θερινές διακοπές τριών εβδομάδων στην Ιταλία, γεγονός που οι πολιτικοί αναλυτές εκλαμβάνουν ως πεποίθηση για άνετη επικράτηση στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι διακοπές της καγκελαρίου δεν είναι τίποτα άλλο παρά στρατηγική για να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το σημαντικό προβάδισμα που έχει στις δημοσκοπήσεις.
Οι αναλυτές σημειώνουν ότι οι Γερμανοί αγαπούν τις διακοπές τους και θα κατανοήσουν πλήρως την ηγέτιδά τους, η οποία εγκαταλείπει την πολιτική σκηνή δύο μήνες πριν από τις εκλογές, κάτι αδιανόητο για άλλες χώρες.
Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ και το αδελφό κόμμα της Βαυαρίας, Χριστιανική Κοινωνική Ένωση (CSU), έχουν άνετο προβάδισμα έναντι του υποψήφιου καγκελάριου Martin Schulz και των κεντροαριστερών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) πριν από την ψηφοφορία στις 24 Σεπτεμβρίου.
Μια δημοσκόπηση της Παρασκευής (21/7) έφερε το CDU / CSU να κερδίζει το 40% των ψήφων και το SPD το 24%.
Αν αυτές οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιωθούν την ημέρα των εκλογών, το CDU / CSU θα έχει πολλαπλούς πιθανούς κυβερνητικούς εταίρους, αλλά το SPD μόνον ένα. 
«Αυτό που γοητεύει τους ψηφοφόρους, είναι η ψυχραιμία της Merkel, τονίζει ο Manfred Guellner, διευθύνων σύμβουλος του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Forsa στο Βερολίνο.
«Οι περισσότεροι Γερμανοί βρίσκονται σε διακοπές και το τελευταίο πράγμα που θέλουν να ακούσουν είναι οι εκλογές και σχετικά ζητήματα», πρόσθεσε.
Ο Guellner πρόσθεσε ότι η Merkel επέλεξε μια τακτική, χωρίς φλέγοντα ζητήματα να τίθενται στο τραπέζι, ευελπιστώντας, πως οι περισσότεροι εν δυνάμει ψηφοφόροι του SPD θα επιλέξουν την αποχή στις εκλογές.
Ο Schulz προσπάθησε να διαταράξει την ήρεμη προεκλογική περίοδο και επέκρινε τη Merkel για πιθανά νέα προσφυγικά κύματα.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η προσέγγιση αυτή δεν θα βοηθήσει το SPD, αλλά μάλλον ίσως μόνο να ενισχύσει την υποστήριξη στο ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης