Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eide (ΟΗΕ): Η κατάσταση στο Κυπριακό είναι αρκετά περίπλοκη

Eide (ΟΗΕ): Η κατάσταση στο Κυπριακό είναι αρκετά περίπλοκη
Αναφερόμενος στην κατάρρευση της Διάσκεψης στο Κραν Μοντανά, ο Νορβηγός διπλωμάτης είπε ότι, παρότι δεν επιτεύχθηκε το επιθυμητό αποτέλεσμα, η διαδικασία αποτέλεσε τροφή σκέψης για όλους τους εμπλεκόμενους
«Η κατάσταση όσον αφορά το Κυπριακό είναι περίπλοκη», δήλωσε ο ειδικός αντιπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Eide, ύστερα από συνάντηση σήμερα με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.
Τα Ηνωμένα Έθνη παραμένουν δεσμευμένα να βοηθήσουν τις δύο πλευρές στην Κύπρο, όποτε αυτό τους ζητηθεί, δήλωσε ο ίδιος.
Ανέφερε επίσης ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να συγκεραστούν οι απόψεις των πλευρών, «για επανασυγκόλληση της διαδικασίας», επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτό θα είναι δύσκολο.
Προσέθεσε ότι είχε μια πολύ ανοικτή και εποικοδομητική συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο και ότι προσβλέπει στη συνάντησή του, νωρίς το απόγευμα, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μ. Akinji.
«Είμαι εδώ για να ακούσω τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων», είπε.
Αναφερόμενος στην κατάρρευση της Διάσκεψης στο Κραν Μοντανά, ο Νορβηγός διπλωμάτης είπε ότι, παρότι δεν επιτεύχθηκε το επιθυμητό αποτέλεσμα, η διαδικασία αποτέλεσε τροφή σκέψης για όλους τους εμπλεκόμενους.
Επέμεινε στη θέση του ότι η Τουρκία αποδέχθηκε την κατάργηση του συστήματος εγγυήσεων, αλλά όχι την αποχώρηση του κατοχικού στρατού αμέσως.
Τόνισε ότι το πρόβλημα ήταν ότι δεν κατέστη εφικτό στη Διάσκεψη να μπουν όλα τα θέματα σε ένα πακέτο, προκειμένου να υπάρξει τελική συμφωνία.

wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης