Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Η Αθήνα επιστρέφει στις αγορές μετά από 3 χρόνια – Σε χέρια ιδιωτών 34 δισ. ελληνικού χρέους

WSJ: Η Αθήνα επιστρέφει στις αγορές μετά από 3 χρόνια – Σε χέρια ιδιωτών 34 δισ. ελληνικού χρέους
«Η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει ένα τεράστιο όγκο χρέους»
Στην έξοδο της Ελλάδας στις διεθνείς χρηματαγορές αναφέρεται σε δημοσίευμά της και η Wall Street Journal, επισημαίνοντας πως η χώρα δεν θα αυξήσει το χρέος από την έκδοση, απλά θα επεκτείνει την ωριμότητα από το 2019, στο 2022.
Ειδικότερα, ο ΟΔΔΗΧ προσέφερε ομόλογο με ωριμότητα μέχρι το 2019 και κουπόνι 4,75%, ενώ θα ολοκληρώσει τη συμφωνία εάν συγκεντρώσει αρκετή ζήτηση.
Η αμερικανική εφημερίδα επισημαίνει πως στη δημοπρασία θα συμμετέχουν και ξένοι επενδυτές μέσω των αναδόχων BNP Baribas, Bank of America Merrill Lynch, Citi, Deutsche Bank και HSBC.
«Η Ελλάδα έχει ήδη χρέος ύψους 34 δισ. ευρώ σε ιδιώτες, ένα ποσοστό 10% επί του συνολικού της χρέους.
Η Αθήνα είχε αποκλειστεί από τις διεθνείς αγορές ομολόγων το 2010, εκτός από ένα σύντομο “παραθυράκι” το 2014.
Η κίνηση στοχεύει στην αξιοποίηση της θετικής δυναμικής που δημιουργήθηκε από την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης και τις πρόσφατες αναβαθμίσεις από οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης.
Η κυβέρνηση ελπίζει ότι το swap, μαζί με μερικές παρόμοιες κινήσεις, θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους των οκτώ ετών οικονομικής και κοινωνικής αναταραχής.
Το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας λήγει τον Ιούλιο του 2018», αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Μετά από αυτό, συνεχίζει η εφημερίδα, η χώρα πρέπει να είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τον εαυτό της από τις κεφαλαιαγορές.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, επιθυμεί να τερματίσει τη διάσωση (της Ελλάδας) που προκάλεσε μεγάλες πολιτικές τριβές στο νομισματικό μπλοκ,.
«Η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει ένα τεράστιο όγκο χρέους», καταλήγει η εφημερίδα…


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης