Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spiegel: Η Ελλάδα τολμά να επιστρέψει και πάλι στις αγορές

Spiegel: Η Ελλάδα τολμά να επιστρέψει και πάλι στις αγορές
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμά η ελληνική κυβέρνηση έδωσε την εντολή στις BNP Paribas, Bank of America-Merrill Lynch, Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs και HSBCνα διαχειριστούν την επιστροφή της στις διεθνείς αγορές ομολόγων ύστερα από τρία χρόνια
Την απόφαση της Ελλάδας να επιστρέψει στις αγορές ένα σχεδόν χρόνο πριν από την ολοκλήρωση του τρίτου πακέτου διάσωσης αναφέρει σε δημοσίευμά του το Spiegel. 
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμά η ελληνική κυβέρνηση έδωσε την εντολή στις BNP Paribas, Bank of America-Merrill Lynch, Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs και HSBCνα διαχειριστούν την επιστροφή της στις διεθνείς αγορές ομολόγων ύστερα από τρία χρόνια.
Αυτή είναι η πρώτη προσπάθεια δανεισμού της Ελλάδας από τις αγορές από το 2014, όταν η Ελλάδα είχε προχώρήσει στην έκδοση δύο ομολογιακών εκδόσεων
Πρόσφατα ο επικεφαλής του Klaus Regling, κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να προετοιμάσει την επιστροφή τις στις αγορές, πριν από την ολοκλήρωση του τρίτου ελληνικού πακέτου διάσωσης που ολοκήρώνεται στον Αύγουστο του 2018.
Οι νέοι τίτλοι θα εκδοθούν αύριο, Τρίτη 25 Ιουλίου.
Οι αγορές αντέδρασαν θετικά με τη σχετική ανακοίνωση.
Είναι ενδεικτικό ότι η απόδοση του 2ετούς ομολόγου στη δευτερογενή αγορά σημείωνε πτώση κατά 0,013% και κυμαίνονταν στο 3,34%. Αντίθετα σταθεροποιητικές τάσεις εμφάνιζε το 10ετές ομολόγο το οποίο διαπραγματευόταν με απόδοση 5,27%.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης