Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΕ: Τα περιοριστικά μέτρα στο παγκόσμιο εμπόριο μειώθηκαν, παρά την εκλογή Trump στις ΗΠΑ

tags :
ΠΟΕ: Τα περιοριστικά μέτρα στο παγκόσμιο εμπόριο μειώθηκαν, παρά την εκλογή Trump στις ΗΠΑ
«Η έκθεση δείχνει μια ενθαρρυντική μείωση του ποσοστού των νέων εμπορικών περιοριστικών μέτρων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή» σημειώνει ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου
Παρά την εκλογή του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, τον Νοέμβριο 2016 έχουν ληφθεί περισσότερα μέτρα για την απελευθέρωση του εμπορίου παγκοσμίως.
Αυτό τονίζει σε έκθεσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ), για την περίοδο από τον Νοέμβριο του 2016 μέχρι τον Μάιο του 2017 απαντώντας στις ανησυχίες, πως η νέα αμερικανική κυβέρνηση θα εισάγει μία σειρά περιοριστικών μέτρων για την προστασία των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ.
«Η έκθεση δείχνει μια ενθαρρυντική μείωση του ποσοστού των νέων εμπορικών περιοριστικών μέτρων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή, αγγίζοντας τον χαμηλότερο μηνιαίο μέσο όρο από τη χρηματοπιστωτική κρίση», ανέφερε σε δήλωσή του ο γενικός διευθυντής του ΠΟΕ Roberto Azevedo
Η εξαμηνιαία έκθεση, που συμπίπτει σε μεγάλο βαθμό με την περίοδο από την εκλογή του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, έδειξε ότι τα 164 μέλη του ΠΟΕ έθεσαν 74 νέα περιοριστικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των δασμών, των τελωνειακών κανονισμών και των ποσοτικών περιορισμών, με αντίκτυπο εμπορικές συναλλαγές 49 δισ δολαρίων.
Παράλληλα, έλαβαν 80 μέτρα για να ενισχύσουν το παγκόσμιο εμπόριο, όπως η μείωση των δασμών ή η απλούστευση των τελωνειακών διαδικασιών, που επηρέαζαν πολύ μεγαλύτερες εμπορικές συναλλαγές αξίας 183 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Trump απελευθέρωσε επίσης το εμπόριο με την κατάργηση των κανόνων ευρυζωνικής ιδιωτικότητας, επιτρέποντας στους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου να εμπορευματοποιούν δεδομένα χρηστών χωρίς ρητή άδεια της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών των ΗΠΑ, ανέφερε η έκθεση.
Η Κίνα, που κατηγορείται συχνότερα για αθέμιτη τιμολόγηση και παράνομες επιδοτήσεις, εισήγαγε νέους περιορισμούς με νόμο για τον κυβερνοχώρο, απαιτώντας την αποθήκευση δεδομένων στη χώρα και ένα νόμο για την παραγωγή ταινιών, ζητώντας οι κινεζικές εταιρείες να λαμβάνουν τα δύο τρίτα.


www. bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης