Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπό κράτηση 4 γυναίκες ανάμεσα τους 2 γερμανίδες στο Ιράκ, ως μέλη του ISIS

tags :
Υπό κράτηση 4 γυναίκες ανάμεσα τους 2 γερμανίδες στο Ιράκ, ως μέλη του ISIS
Οι τέσσερις γυναίκες ήταν ανάμεσα σε πολλές ξένες τζιχαντίστριες οι οποίες αιχμαλωτίστηκαν την περασμένη εβδομάδα από ιρακινούς στρατιώτες μέσα σε μια υπόγεια στοά στη Μοσούλη όπου κρύβονταν
Τέσσερις γυναίκες κρατούνται στο Ιράκ με την κατηγορία πως είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους, ανάμεσα τους δύο γερμανίδες, κάτι που επιβεβαιώνει και η γερμανική κυβέρνηση, χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστό η εθνικότητα των άλλων δύο.
Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, σημείωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ότι γερμανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν την υπηκοότητα των δύο γυναικών, ενώ σήμερα 24 Ιουλίου 2017, αναμένεται να δουν τις άλλες δύο.
Περισσότερα στοιχεία για τις άλλες δύο θα μπορέσουν να δοθούν στη δημοσιότητα μόνο αφού γίνουν προξενικές επισκέψεις, πρόσθεσε η εκπρόσωπος της γερμανικές διπλωματίας.
Η μία από τις Γερμανίδες είναι η Λίντα Βέντσλ, μια 16χρονη από τη Σαξονία η οποία έφυγε το 2016 από τη χώρα της για να ενταχθεί στις τάξεις του ΙΚ.
Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στα τηλεοπτικά δίκτυα NDR και WDR και στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, η έφηβη δήλωσε πως έχει μετανιώσει που εντάχθηκε στις τάξεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης και ότι θα ήθελε να επιστρέψει στο σπίτι της και στην οικογένειά της.
Οι τέσσερις γυναίκες ήταν ανάμεσα σε πολλές ξένες τζιχαντίστριες οι οποίες αιχμαλωτίστηκαν την περασμένη εβδομάδα από ιρακινούς στρατιώτες μέσα σε μια υπόγεια στοά στη Μοσούλη όπου κρύβονταν.
Όπλα και γιλέκα με εκρηκτικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέσα στη στοά.
Η έφηβη είχε εξαφανιστεί πριν από περίπου έναν χρόνο, αφού είχε έλθει σε επαφή με μέλη του ΙΚ χρησιμοποιώντας ιστότοπους ανταλλαγής μηνυμάτων και είχε προσηλυτιστεί στο ισλάμ.
Οι τέσσερις γυναίκες αντιμετωπίζουν τη θανατική ποινή στο Ιράκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης