Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναστασιάδης: Θα δημοσιοποιήσουμε τα πρακτικά της Διάσκεψης για το Κυπριακό αν συνεχιστούν οι ανακρίβειες

tags :
Αναστασιάδης: Θα δημοσιοποιήσουμε τα πρακτικά της Διάσκεψης για το Κυπριακό αν συνεχιστούν οι ανακρίβειες
Θα πρέπει η Τουρκία να καταλάβει πως ο δρόμος είναι αυτός που είπε και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, δηλαδή ότι η Κύπρος πρέπει να γίνει ένα φυσιολογικό κράτος
Σε ιδιαίτερα αυστηρό ύφος ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, προειδοποίησε πως θα δημοσιοποιηθουν τα πρακτικά της Διάσκεψης για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά, αν συνεχιστούν οι ανακριβείς πληροφορίες.
Η δήλωση αυτή ήρθε ως απάντηση στη δήλωση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Aspen Eide, πως η Τουρκία ήταν ξεκάθαρη στις απόψεις της καθόλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη, για να συνεχιστούν οι συζητήσεις, θα πρέπει η Τουρκία να καταλάβει πως ο δρόμος είναι αυτός που είπε και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, δηλαδή ότι «η Κύπρος πρέπει να γίνει ένα φυσιολογικό κράτος», επισήμανε.
Μέσα από πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις που έθεσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης στον κ. Eide για την κάθε συνάντηση στην Ελβετία και τις απαντήσεις που πήρε, επιβεβαιώνεται κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ότι «αυτό που από την πρώτη μέρα είχαμε αναφέρει, ότι ο λόγος αποτυχίας των συζητήσεων στο Κραν Μοντανά ήταν η εμμονή της Τουρκίας για συνέχιση εγγυητικών δικαιωμάτων, παρεμβατικού δικαιώματος στην Κύπρο, και μόνιμης παρουσίας τουρκικού στρατού».
Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο κ. Eide επέμεινε σε σημερινές δηλώσεις ότι το πρόβλημα δεν ήταν οι εγγυήσεις, ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι «αν υπάρξει εμμονή σε τέτοιες θέσεις, για τις οι οποίες, μέσα από τις απαντήσεις στις πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις του Προέδρου δεν επιβεβαιώνεται αυτή η προσέγγιση, αλλά ακριβώς επιβεβαιώνεται ότι ήταν η θέση της Τουρκίας, τότε θα πρέπει δημόσια πλέον να δοθούν τα πρακτικά για να γνωρίζει ο καθένας τι ακριβώς έγινε στο Κραν Μοντανά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης