Τελευταία Νέα
Διεθνή

Telepolis: Ο Βαρουφάκης βάζει «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας

Telepolis: Ο Βαρουφάκης βάζει «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας
Η βάση για τις συζητήσεις είναι το νέο βιβλίο του Βαρουφάκη "Ενήλικες στην αίθουσα"
Οι αποκαλύψεις του πρώην Υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνη Βαρουφάκη σχετικά με ένα Σχέδιο Β για την εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος οδήγησαν την αντιπολίτευση στην Ελλάδα να κατηγορήσει την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για απόπειρα πραξικοπήματος αναφέρει δημοσίευμά της γερμανικής ιστοσελίδας Telepolis.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο Γιάνης Βαρουφάκης, πρώην υπουργός Οικονομικών, είναι και πάλι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ΜΜΕ στην Ελλάδα.
Η βάση για τις συζητήσεις είναι το νέο βιβλίο του Βαρουφάκη "Ενήλικες στην αίθουσα".
Για το θέμα των αποκαλύψεων του Βαρουφάκη, το οποίο συζητείται επί σειρά ημερών, η κυβέρνηση μέχρι στιγμής έχει απαντήσει μέσω της ανακοίνωσης του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία στάλθηκε στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους την Κυριακή 23 Ιουλίου 2017.
Η ανακοίνωση γραφειου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με τον τίτλο «Οι διαφημιστές του κ. Βαρουφάκη» αναφέρει ότι «είναι βέβαιο ότι ο κος Βαρουφάκης έχει βρει τους καλύτερους διαφημιστές για την προώθηση του βιβλίου του: Τη ΝΔ και αυτούς που ο ίδιος αποκαλεί τρόικα εσωτερικού. Η πολιτική όμως δεν είναι κουτσομπολιό και ο δήθεν ριζοσπαστικός λόγος του αποδεικνύεται διαρκώς ότι είναι η άλλη όψη των πιο αντιδραστικών απόψεων μέσα και έξω από τη χώρα.
Του ευχόμαστε καλές πωλήσεις στο νέο του βίπερ».

Αρχεία συνομιλιών

Στην αρχή του βιβλίου του, ο Βαρουφάκης διαβεβαιώνει ότι έχει τις κατάλληλες ηχογραφήσεις για τις αναφερόμενες συνομιλίες.
Επιβεβαιώνει και πάλι τις φήμες ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του - αλλά και πριν από αυτή - χρησιμοποίησε το κινητό του τηλέφωνο για την καταγραφή.
Οι πρώην υπουργοί έχουν ήδη επιβεβαιώσει σε συνεντεύξεις τους ότι στις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου συζητήθηκαβν τα σχέδια του τότε υπουργού Οικονομικών για την εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος.
Ωστόσο, η αποχώρηση από την ευρωζώνη δεν ήταν ένα από τα σχέδια του Βαρουφάκη, δήλωσε ο πρώην υπουργός Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Ο Λαφαζάνης, ο οποίος εγκατέλειψε το το ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2015 εξήγησε ότι ήθελε να εθνικοποιήσει την Τράπεζα της Ελλάδος, να τυπώσει χρήματα στη Ρωσία και να εισαγάγει πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα
Από την άλλη πλευρά, το Σχέδιο Βαρουφάκη πρότεινε να εκδοθεί παράλληλο νόμισμα, IOU, σε περίπτωση κλεισίματος της ΤτΕ την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αυτό δεν είχε φυσική μορφή.
Θα ήταν απλώς ένα είδος bitcoin για τους φορολογικούς λογαριασμούς των Ελλήνων. Επειδή κάθε Έλληνας πρέπει να έχει αριθμό φορολογίας, όλα τα παιδιά, εκτός από τα παιδιά, θα είχαν πρόσβαση σε κρατικό μέσο πληρωμής.
Για να γίνει αυτό, ο Βαρουφάκης είχε πειραχτεί το λογισμικό χρηματοοικονομικής διαχείρισης.
Με το πάτημα ενός κουμπιού, ήθελε να εγκαταστήσει το IOUs και ταυτόχρονα, να εμποδίσει την άμεση σύνδεση των συστημάτων υπολογιστών στις πιστωτικές κάρτες.
Στις σχεδόν 550 σελίδες του βιβλίου του, που δημοσιεύεται σε ολόκληρο τον ελληνικό Τύπο, ο Βαρουφάκης διαδίδει επίσης τις διαφωνίες στις τάξεις της σημερινής κυβέρνησης. «Δεν θέλω να δω πια τον Σταθάκη», λέει ο Τσίπρας για τον Γεώργιο Σταθάκη, τον πρώην υπουργό Ενέργειας.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης