Τελευταία Νέα
Διεθνή

Financial Times: Με την έκδοση ομολόγου η Ελλάδα επιδιώκει να εκμεταλλευθεί την επενδυτική ευκαιρία

Financial Times: Με την έκδοση ομολόγου η Ελλάδα επιδιώκει να εκμεταλλευθεί την επενδυτική ευκαιρία
«Η αριστερή κυβέρνηση της Αθήνας έχει επιστρέψει στην αγορά ομολόγων για να υπογραμμίσει την οικονομική αποκατάστασή της μετά την κρίση του 2015», αναφέρουν οι Financial Times. 
Έξι ξένες τράπεζες έχουν αναλάβει να διαχειριστούν την επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές ομολόγων, δύο χρόνια μετά την περιπέτεια της χώρας, που λίγο έλειψε να τη θέσει εκτός Ευρωζώνης.
Η Αθήνα επιδιώκει να εκμεταλλευθεί την επενδυτική ευκαιρία για πρώτη φορά από το 2014, επισημαίνουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.
Η Goldman Sachs, η Citi, η Deutsche Bank, η HSBC, η BNP Paribas και η Bank of America Merrill Lynch θα διαχειριστούν τη συμφωνία για την έκδοση πενταετούς ομολόγου που θα λήξει το 2022, το πρώτο στην Ελλάδα για τρία χρόνια.
Η νέα έκδοση ομολόγου αναμένεται να ξεκινήσει αύριο (25/7)
«Η αριστερή κυβέρνηση της Αθήνας έχει επιστρέψει στην αγορά ομολόγων για να υπογραμμίσει την οικονομική αποκατάστασή της μετά την κρίση του 2015», σημειώνει η βρετανική εφημερίδα.
Η κυβέρνηση κατάφερε να εξασφαλίσει την τελευταία δόση του τρίτου προγράμματος διάσωσης και προσβλέπει στην οικοδόμηση ταμειακών αποθεμάτων, πριν από την εκπνοή του παρόντος μνημονίου τον Αύγουστο του 2018.
Την Παρασκευή (21/7), οι αξιολογήσεις του οίκου S&P αναβάθμισαν τις προοπτικές της ελληνικής κυβέρνησης από σταθερές σε «θετικές», με την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα λάβει περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους από τους δανειστές της στην ΕΕ το 2018.
Οι πρόσφατες αμφιβολίες σχετικά με το ζήτημα των ομολόγων αυξήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς αναφέρθηκε ότι η Ελλάδα είχε παραβιάσει το ανώτατο όριο χρέους περίπου 320 δισ. ευρώ που είχε θέσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ωστόσο, η Ελλάδα με την επιστροφή στην αγορά ομολόγων τη, θέλει να αναχρηματοδοτήσει το υφιστάμενο πενταετές ομόλογο με χαμηλότερο επιτόκιο.
Οι επενδυτές που κατέχουν τα ομόλογα του 2014 περιλαμβάνουν τις τράπεζες Eurobank, Πειραιώς και Attica Bank, καθώς και την Deutsche Bank.
«Αν η έκδοση ομολόγων προσελκύσει ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον, τότε θα ενισχύσει όσους στην αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύουν, πως είναι πιθανή και εύλογη η έξοδος από τα μνημόνια το 2018» σημειώνει στη βρετανική εφημερίδα ο Mujtaba Rahman του Eurasia group.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης