Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σχέσεις σταθερότητας και εμπιστοσύνης με τις ΗΠΑ επιδιώκει το Λονδίνο, μετά το Brexit

tags :
Σχέσεις σταθερότητας και εμπιστοσύνης με τις ΗΠΑ επιδιώκει το Λονδίνο, μετά το Brexit
Η Βρετανία δεν μπορεί να συνάψει νέες εμπορικές συμφωνίες μέχρι να εγκαταλείψει την ΕΕ το 2019
Το Ηνωμένο Βασίλειο επιδιώκει να διασφαλίσει ότι, οι εμπορικοί δεσμοί με τις ΗΠΑ δεν θα διαταραχθούν, λόγω εξόδου από την ΕΕ, όπως δήλωσε σήμερα (24/7) ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου, πριν από την έναρξη συναντήσεων με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης στην Ουάσιγκτον.
Ο Fox και ο Αμερικανός ομόλογός του, Robert Lighthizer, προήδρευαν στην πρώτη συνεδρίαση μιας ομάδας εργασίας εμπορίου και επενδύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου προκειμένου να συζητήσουν για μια διμερή εμπορική συμφωνία μετά το Brexit.
Η Βρετανία δεν μπορεί να συνάψει νέες εμπορικές συμφωνίες μέχρι να εγκαταλείψει την ΕΕ το 2019.
Ωστόσο, έχει επισημάνει ότι θέλει να θεσπίσει νομικά έγγραφα για να εξασφαλίσει ότι δεν θα διακόπτονται πράγματα όπως οι πτήσεις και η ελεύθερη μεταφορά δεδομένων μεταξύ των χωρών .
Ο Fox μετέφερε την αποφασιστικότητα του Λονδίνου να προσφέρει σταθερότητα, σιγουριά και εμπιστοσύνη στις επιχειρήσεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.
Επίσης ο Fox υπεραμύνθηκε του Brexit, λέγοντας πως «ονειρεύονται» όσοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι θα αλλάξουν το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος το 2016.
Να σημειωθεί ότι, οι ΗΠΑ είναι ο πρώτος προορισμός παγκοσμίως για τις βρετανικές επενδύσεις .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης