Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τέλος στο ανοδικό σερί του χρυσού - Οριακές απώλειες λόγω του ισχυρού δολαρίου

tags :
Τέλος στο ανοδικό σερί του χρυσού - Οριακές απώλειες λόγω του ισχυρού δολαρίου
"Ο χρυσός συνεχίζει να προσελκύει αγοραστές λόγω της αυξανόμενης απαισιοδοξίας ότι η φορολογική μεταρρύθμιση της διοίκησης Trump θα έχει αμφίβολα αποτελέσματα
Μετά από έξι σερί ανοδικές συνεδριάσεις η τιμή του χρυσό υποχώρησε σήμερα Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017, σημειώνοντας απώλειες λιγότερο από 0,1%, με το συμβόλαιο παράδοσης Αυγούστου να διαμορφώνεται στα 1.254,3 δολάρια η ουγγιά.
Οι τιμές επηρεάστηκαν από το ισχυρό δολάριο.  
"Ο χρυσός συνεχίζει να προσελκύει αγοραστές λόγω της αυξανόμενης απαισιοδοξίας ότι η φορολογική μεταρρύθμιση της διοίκησης Trump θα έχει αμφίβολα αποτελέσματα", δήλωσε ο Peter Hug, παγκόσμιος διευθυντής συναλλαγών της Kitco Metals.
"Οι τιμές των μετάλλων δεν είναι πιθανό να μειωθούν, εκτός εάν υπάρξει ένας αρνητικός καταλύτης, όπως μια κατάρρευση των τιμών των μετοχών ή ένα πολιτικό γεγονός", ανέφερε ο Hug.
"Ο επόμενος στόχος για την τιμή του χρυσού είναι τα 1.268 δολάρια η ουγγιά, ενώ η στήριξη βρίσκεται στα 1.250 δολάρια η ουγγιά" τονίζει ο Peter Hug
Η προσοχή στρέφεται τώρα στη διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας που ολοκήρώνώνεται με μια δήλωση για τη νομισματική πολιτική την Τετάρτη 26 Ιουλιου 2017.
Τα στελέχη της Fed εξακολουθούν να συμφωνούν ότι θα πρέπει να αρχίσει η μείωση του ισολογισμού της Fed.
Οι επενδυτές ελπίζουν αυτή την εβδομάδα να αποκωδικοποιήσουν τα σχέδια της Fed για το πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.
Συνολικά, τα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ "παρέμειναν άσχημα και οι επόμενες δύο ημέρες θα έπρεπε να διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στην ερμηνεία του μηνύματος της Fed", δήλωσε ο Bill Baruch, επικεφαλής της στρατηγικής αγοράς στο iTRADER.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης