Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γαλλία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με τη Google για την υπόθεση φοροδιαφυγής

tags :
Η Γαλλία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με τη Google για την υπόθεση φοροδιαφυγής
Γαλλικό δικαστήριο αποφάσισε νωρίτερα τον Ιούλιο 2017, ότι η Google δεν ήταν υποχρεωμένη να καταβάλει 1,1 δισ. ευρώ σε φόρους που απαιτούσαν οι γαλλικές αρχές
Η Γαλλία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί μία συμφωνία με τη Google, για το θέμα φοροδιαφυγής της αμερικανικής εταιρείας, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Gerald Darmanin στην οικονομική εφημερίδα Les Echos.
Γαλλικό δικαστήριο αποφάσισε νωρίτερα τον Ιούλιο 2017, ότι η Google δεν ήταν υποχρεωμένη να καταβάλει 1,1 δισ. ευρώ σε φόρους που απαιτούσαν οι γαλλικές αρχές.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Darmanin επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα ασκήσει έφεση εναντίον αυτής της απόφασης, λέγοντας:
"Κανείς δεν θέλει μια μακρά νομική διαδικασία που θα καθυστερήσει την ανάκτηση των φόρων".
Να τονιστεί ότι, σύμφωνα με τους κανόνες του ΟΟΣΑ, μια επιχείρηση πρέπει να πληρώνει φόρους σε μια χώρα εάν έχει «μόνιμη εγκατάσταση».
Η έννοια αυτή βασίζεται σε διάφορα κριτήρια: από το που βρίσκονται οι μόνιμες εγκαταστάσεις όπως τα εργοστάσια, οι εργαζόμενοι κλπ.
Ωστόσο, η Google υποστήριζε ότι δεν έχει μόνιμη εγκατάσταση στη Γαλλία, παρά τον μεγάλο όγκο των δραστηριοτήτων της στη χώρα, επειδή δεν έχει υπογραφεί κάποια σχετική σύμβαση.
Εκμεταλλευόμενη λοιπόν την ισχύουσα νομοθεσία, η Google ανέφερε σχετικά χαμηλό κύκλο εργασιών στη Γαλλία, ήτοι 247 εκατ. ευρώ και κέρδη 22 εκατ. ευρώ για το 2015, στα οποία φορολογήθηκε με 6,7 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης