Τελευταία Νέα
Διεθνή

H EE αυξάνει την πίεση σε Facebook, Google και Twitter - Απειλεί με πρόστιμα

tags :
H EE αυξάνει την πίεση σε Facebook, Google και Twitter - Απειλεί με πρόστιμα
Οι ευρωπαϊκές αρχές έχουν τη δυνατότητα να επιβάλλουν πρόστιμα εάν οι εταιρείες δεν συμμορφωθούν
Εντείνουν τις πιέσεις σε βάρος των εταιρειών Facebook, Google και Twitter οι αρχές της ΕΕ, προκειμένου να τροποποιήσουν τους όρους χρήσης τους αλλά και να τις ευθυγραμμίσουν με το κοινοτικό δίκαιο.
Οι προτάσεις, που είχαν υποβάλλει οι τεχνολογικές εταιρείες είχαν θεωρηθεί ανεπαρκείς από τις κοινοτικές αρχές.
Η Κομισιόν και οι αρχές προστασίας των καταναλωτών στην ΕΕ ζήτησαν από τις τρεις εταιρείες τον Ιούνιο 2017, να βελτιώσουν τις προτεινόμενες αλλαγές στους όρους χρήσης μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Οι ευρωπαϊκές αρχές έχουν τη δυνατότητα να επιβάλλουν πρόστιμα εάν οι εταιρείες δεν συμμορφωθούν.
Οι ανησυχίες των αρχών της ΕΕ επικεντρώνονται κυρίως στις διαδικασίες που προτείνουν οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την απομάκρυνση παράνομου περιεχομένου στις ιστοσελίδες τους, όρους που περιορίζουν την ευθύνη τους αλλά και στους όρους που τους επιτρέπουν να καταργούν μονομερώς το περιεχόμενο που δημοσιεύεται από τους χρήστες.
Οι τρεις εταιρείες έχουν προθεσμία μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου να εφαρμόσουν τις νέες προτάσεις, τις οποίες θα πρέπει να επιβάλλουν.
Σύμφωνα με πηγές, τις οποίες επικαλείται το Reuters, δύο από τις εταιρείες υπέβαλαν τροποποιημένες προτάσεις ενώ η τρίτη ζήτησε περισσότερο χρόνο.
Οι εταιρείες πρότειναν για πρώτη φορά αλλαγές στους όρους και τις προϋποθέσεις τους το Μάρτιο 2017 για να μετριάσουν τις ανησυχίες των ρυθμιστικών αρχών.
Οι εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν αυστηρό έλεγχο στην Ευρώπη για τον τρόπο που ασκούν τις δραστηριότητές τους, από ζητήματα ιδιωτικού απορρήτου έως το πόσο γρήγορα καταργούν το παράνομο ή απειλητικό περιεχόμενο. 
Οι κοινοτικές αρχές και η Κομισιόν ζήτησαν από τις εταιρείες να παράσχουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και τις προθεσμίες που θα εφαρμοστούν για την αντιμετώπιση των κοινοποιήσεων περιεχομένου που θεωρούνται παράνομες βάσει της νομοθεσίας για τους καταναλωτές.
Επιπλέον, οι αρχές πιέζουν για μια διαδικασία με την οποία οι καταναλωτές θα ενημερωθούν πριν από την κατάργηση του περιεχομένου τους ή θα τους δοθεί η ευκαιρία να τους αμφισβητήσουν. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης