Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για κλιμάκωση της κρίσης στην Ιερουσαλήμ μέχρι την Παρασκευή (28/7/2017) αν δεν βρεθεί λύση

tags :
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για κλιμάκωση της κρίσης στην Ιερουσαλήμ μέχρι την Παρασκευή (28/7/2017) αν δεν βρεθεί λύση
ι κίνδυνοι στο έδαφος θα κλιμακωθούν αν περάσουμε σε άλλο κύκλο προσευχής από αυτόν της Παρασκευής χωρίς να έχει βρεθεί λύση
Ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τη Μέση Ανατολή Nickolay Mladenov προειδοποίησε σήμερα 24 Ιουλίου 2017, ότι πρέπει να βρεθεί λύση για την κρίση που έχει ξεσπάσει στην Πλατεία Τεμενών στην Ιερουσαλήμ μέχρι την Παρασκευή, για την οποία είπε ότι πιθανόν να έχει " καταστροφικές συνέπειες πολύ πέρα από τα τείχη της Παλιάς Πόλης".
Το Ισραήλ εγκατέστησε ανιχνευτές μετάλλων στα σημεία εισόδου στο τζαμί Αλ-Άκσα στην Ιερουσαλήμ, όταν δύο πυροσβέστες σκοτώθηκαν στις 14 Ιουλίου 2017, πυροδοτώντας τις πιο αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων εδώ και χρόνια.
"Είναι εξαιρετικά σημαντικό να βρεθεί λύση για την τρέχουσα κρίση μέχρι την Παρασκευή", δήλωσε ο Mladenov σε δημοσιογράφους μετά από ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κεκλεισμένων των θυρών.
Οι κίνδυνοι στο έδαφος θα κλιμακωθούν αν περάσουμε σε άλλο κύκλο προσευχής από αυτόν της Παρασκευής χωρίς να έχει βρεθεί λύση", ενώ προειδοποίησε επίσης ότι η κρίση δεν ήταν τοπικό γεγονός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης