Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναστασιάδης: Θλιβερό να ψεύδεται δημόσια ο Eide για να δικαιολογήσει την Τουρκία

Αναστασιάδης: Θλιβερό να ψεύδεται δημόσια ο Eide για να δικαιολογήσει την Τουρκία
Θα δοθούν στη δημοσιότητα τόσο τα δικά μας όσο και τα δικά τους πρακτικά για να αποκαλυφθεί ποιος λέει την αλήθεια είπε ο κ.Αναστασιάδης
Θλιβερό χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης το γεγονός ότι ο ειδικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Espen Barth Eide ψεύδεται δημόσια για να δικαιολογήσει την Τουρκία και τη στάση που τήρησε στις διαπραγματεύσεις στην Ελβετία για το Κυπριακό.
«Είναι θλιβερό άνθρωποι που είναι εντεταλμένοι να υπερασπίζονται το διεθνές δίκαιο, να ψεύδονται δημόσια προκειμένου να δικαιολογήσουν την Τουρκία» είπε μιλώντας σε εκδήλωση των εκτοπισμένων Κερυνειωτών ο κ.Αναστασιάδης.
Όπως είπε, «θα δοθούν στη δημοσιότητα τόσο τα δικά μας όσο και τα δικά τους πρακτικά με πάσα λεπτομέρεια, για να αποκαλυφθεί επιτέλους ποιος λέει την αλήθεια».
«Ο κ.Eide εκαλείται το απόρρητο όταν καλείται να αποκαλύψει λεπτομέρειες του τι ακριβώς ελέχθη, αλλά δεν διστάζει να λέει ότι η Τουρκία ήταν έτοιμη να αποδεχθεί τερματισμό των εγγυήσεων» τόνισε ο πρόεδρος της Κύπρου, ο οποίος αναφερόμενος στις προτάσεις του στη Διάσκεψη, δήλωσε ότι στόχος των προτάσεών του ήταν το τέλος της σημερινής απαράδεκτης κατάστασης - και οδηγούσε σε μια επανενωμένη Κύπρο κάτω από συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.
«Δηλαδή, ότι τα εγγυητικά δικαιώματα ή τα όποια παρεμβατικά δικαιώματα όπως ερμηνεύονται από την Τουρκία, η οποιαδήποτε παρουσία κατοχικού στρατού θα τερματιζόταν, ώστε να νιώθουμε ότι ζούμε σε ένα πραγματικά κυρίαρχο, ανεξάρτητο κράτος, απόλυτα εναρμονισμένο με το ευρωπαϊκό κεκτημένο» είπε ο κ.Αναστασιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης