Τελευταία Νέα
Διεθνή

El - Erian: Χωρίς οικονομικά και πολιτικά πυροτεχνήματα οι ανακοινώσεις της Fed αύριο (26/7)

El - Erian: Χωρίς οικονομικά και πολιτικά πυροτεχνήματα οι ανακοινώσεις της Fed αύριο (26/7)
Η συνεδρίαση είναι απίθανο να προκαλέσει εμπορικά, οικονομικά ή πολιτικά πυροτεχνήματα
Τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ είναι απίθανο να κάνουν τους αξιωματούχους της Fed περισσότερο καχύποπτους όταν θα συναντηθούν αυτή την εβδομάδα για να αξιολογήσει τις εξελίξεις και τις προοπτικές στη νομισματική πολιτική.
Ωστόσο, όπως εκτιμά ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz, Mohamed El Erian, με άρθρο του στο Bloomberg, οι αξιωματούχοι της δεν θα αλλάξουν δραματικά την καθοδήγηση της Fed, τουλάχιστον προς τον παρόν.
Η δήλωση που θα εκδώσει η Fed μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης τους στις 26 Ιουλίου είναι πιθανό ότι θα στείλει τα εξής μηνύματα σε τρία βασικά θέματα:
1. Οικονομικό outlook - Περισσότερο καχύποπτοι.
2. Επιτόκια - Θα διατηρήσει το ίδιο μήνυμα με μια υπενθύμιση των επιφυλάξεων.
3. Ισολογισμός - Η Fed θα συνεχίσει να προετοιμάζει τις αγορές για τη μείωση του ισολογισμού αρχής γενομένης από το 2017.
Όπως επισημαίνει ο ίδιος, κανένα από αυτά δεν θα πρέπει να αποτελέσει βραχυπρόθεσμες σημαντικές εξελίξεις στην αγορά.
Αλλά στο παρασκήνιο, η Fed θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει έναν ασυνήθιστο βαθμό οικονομικής αβεβαιότητας και ρευστότητας.
Ως εκ τούτου, μακροπρόθεσμα θα υπάρξουν πολλές βασικές εργασίες για βασικές παραμέτρους πολιτικής, συμπεριλαμβανομένης της εξειδίκευσης του ουδέτερου επιτοκίου, της προσέγγισης για τον περιορισμό του κινδύνου μελλοντικής χρηματοπιστωτικής αστάθειας, της απειλής μεγαλύτερης πολιτικής παρέμβασης και της αξιολόγησης των αποδόσεων της αγοράς που επηρεάζονται πλέον από τις εξελίξεις στην Ευρώπη.
Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, σύμφωνα με τον El Erian, η συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας είναι απίθανο να προκαλέσει εμπορικά, οικονομικά ή πολιτικά πυροτεχνήματα.
Αλλά αυτό δεν πρέπει να καλύπτει μερικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Fed.
Λόγω πολιτικών παραγόντων, η κεντρική τράπεζα πρέπει να αντιμετωπίσει τις απρόβλεπτες συνέπειες και τις παράπλευρες ζημίες από ακόμη μεγαλύτερες καθυστερήσεις στην εφαρμογή των πολιτικών του Donald Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης