Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moscovici: Δεν αποκλείεται η εφαρμογή μέτρων από το 2019 - Οι δανειστές να τηρήσουν τις δεσμεύσεις για το χρέος

tags :
Moscovici: Δεν αποκλείεται η εφαρμογή μέτρων από το 2019 - Οι δανειστές να τηρήσουν τις δεσμεύσεις για το χρέος
Η Ελλάδα είναι σε σημείο καμπής, πρέπει να συζητήσουμε για το μονοπάτι που απομένει να διανύσουμε είπε ο Επίτροπος Οικονομικών
(upd) Για πιθανότητα εφαρμογής των μέτρων από το 2019 και όχι από το 2020 έκανε λόγο ο Επίτροπος Οικονομικών της και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Pierre Moscovici, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου από την Αθήνα.
«Το ΔΝΤ ζητάει μέτρα για νωρίτερα όπως τη μείωση του αφορολογήτου από το 2019 αντί από το 2020 αλλά αυτό δεν έχει αποφασισθεί, θα κριθεί από τις προβλέψεις την άνοιξη του 2018, τόνισε χαρακτηριστικά ο Γάλλος επίτροπος.
Από την άλλη πλευρά κάλεσε τους δανειστές να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Ο Μoscovici τόνισε ότι έχει συντελεστεί μεγάλη πρόοδος στην Ελλάδα, σημειώνοντας ωστόσο ότι πρέπει να συνεχιστεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια.
«Μετά την τελευταία μου επίσκεψη τον Φεβρουάριο, γίναμε μάρτυρες πολύ θετικών εξελίξεων.
Είναι επιτυχία για Ελλάδα και για τους εταίρους της.
Είναι θετικό που η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές» υποστήριξε ο Moscovici κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχωρεί στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.
«Η Ελλάδα βρίσκεται σε σημείο καμπής.
Έχει συντελεστεί μεγάλη πρόοδος.
Να συζητήσουμε για το μονοπάτι που απομένει να διανύσουμε.
Για την πορεία μετά το πρόγραμμα, είναι σημαντικό να υπάρχει συγκεκριμένη συμφωνία μεταξύ όλων» τόνισε ο Moscovici, ο οποίος κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει την πορεία των μεταρρυθμίσεων προκειμένου να δουν συγκεκριμένα αποτελέσματα οι Έλληνες πολίτες και να επιστρέψει η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα.
Όπως είπε, η Ελλάδα μπορεί να κοιτά και πάλι το μέλλον της με αισιοδοξία και ελπίδα ενώ υποστήριξε πως και οι εταίροι θα πρέπει να τηρήσουν τις δικές τους δεσμεύσεις όσον αφορά το ελληνικό χρέος.
«Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.

Πρόκειται για ένα θετικό σινιάλο για τις αγορές.
Οφείλουμε να δείξουμε σύνεση και υπευθυνότητα» υπογράμμισε ο Moscovici, ο οποίος τόνισε ότι η εμπιστοσύνη επιστρέφει στην Ελλάδα και στην ελληνική οικονομία.
«Η εμπιστοσύνη επιστρέφει.
Αλλά χρειάζεται να «παραμείνουμε στο ποδήλατο» και να συνεχίσουμε να προχωράμε.
Η 3η αξιολόγηση είναι αξιολόγηση που αφορά την εφαρμογή.
Πρέπει να γίνει με απόλυτη σοβαρότητα και αξιοπιστία
Αυτό που προέχει είναι το μέλλον αυτής της σπουδαίας χώρας εντός της ευρωζώνης
Η Κομισιόν επιθυμεί η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της σε ένα χρόνο από τώρα.
Η Ελλάδα πρέπει να γίνει «κανονικό» μέλος της Ευρωζώνης» υποστήριξε ο Moscovici, ο οποίος συναντήθηκε νωρίτερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη και με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρα ενώ στις 12:00 το μεσημέρι θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης