Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατάρ: Πρέπει να αρθούν οι κυρώσεις σε βάρος μας για να προχωρήσουμε σε διάλογο

tags :
Κατάρ: Πρέπει να αρθούν οι κυρώσεις σε βάρος μας για να προχωρήσουμε σε διάλογο
Ο υπουργός Άμυνας της χώρας προειδοποίησε ότι εάν οι κυρώσεις παραμείνουν σε ισχύ, η Ντόχα θα καταφύγει σε διεθνείς νομικές διαδικασίες
Σαφές μήνυμα προς τις τέσσερις αραβικές χώρες του Κόλπου έστειλε σήμερα (25/7) το Κατάρ, μέσω του υπουργού Άμυνας Khalid bin Mohammed Al-Attiyah, τονίζοντας ότι εφόσον δεν αρθεί ο αποκλεισμός εις βάρος της Νόχα, δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί κανένας διάλογος επίλυσης του ζητήματος.
«Η άρση του αποκλεισμού θα πρέπει να προηγηθεί οποιουδήποτε διαλόγου», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Al-Attiyah, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξση στο Russia Today, για να το προσθέσει εν συνεχεία ότι «εάν οι χώρες παραμείνουν απρόθυμες να άρουν τον αποκλεισμό, θα αναγκαστούμε να καταφύγουμε στις διαθέσειμες νομικές διαδικασίες».
Υπενθυμίζουμε ότι από τον προηγούμενο μήνα, το Κατάρ βρίσκεται υπό καθεστώς αποκλεισμού από τις Σαουδική Αραβία, Αίγυπτο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Μπαχρέιν, καθώς κατηγορούν τη Ντόχα για υποστήριξη της τρομοκρατίας.
Σε ότι αφορά την αμερικανική στρατιωτική βάση που βρίσκεται στη χώρα, ο υπουργός απέκλεισε οποιδήποτε ενδεχόμενο μετεγκατάστασής της, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κατάρ είναι ισχυρές», ενώ παράλληλα διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι η αυξανόμενη παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στη χώρα πραγματοποιείται εν αναμονή στρατιωτικής κλιμάκωσης στην περιοχή.
«Η τουρκική και αμερικανική στρατιωτική παρουσία στο Κατάρ δε δημιουργεί καμία ευαισθησία της τρέχουσας κατάστασης», υπογραμμίζει ο Al-Attiyah.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης