Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Figaro: Η Ελλάδα επέλεξε την κατάλληλη χρονική στιγμή για την έξοδο στις αγορές

tags :
Le Figaro: Η Ελλάδα επέλεξε την κατάλληλη χρονική στιγμή για την έξοδο στις αγορές
Τα καλά νέα διαδέχονται το ένα το άλλο για την Αθήνα, σημειώνει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro
«Ο κύβος ερρίφθη. Η Ελλάδα θα εκδώσει ένα πενταετές ομόλογο και ελπίζει να κερδίσει 4 δισ. ευρώ, με επιτόκιο κάτω του 5%», αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro.
«Μετά από τρία χρόνια ελληνικής απουσίας, οι αγορές φαίνεται να ανταποκρίνονται καλά στην ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών εμφανίζοντας μια εκπληκτική σταθερότητα η οποία εντυπωσιάζει, και έναν αριθμό τραπεζιτών οι οποίοι παρέμεναν επιφυλακτικοί σχετικά με μια τέτοια πρωτοβουλία.
Ανακοινώνοντας αυτή την έκδοση, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, της οποίας η ιδεολογία βρίσκεται στον αντίποδα των χρηματιστηρίων, φαίνεται να έχει επιλέξει τη σωστή χρονική στιγμή», σημειώνει η γαλλική εφημερίδα.
«Και για αυτό, μετά τη συμφωνία της 15ης Ιουνίου ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές της σχετικά με την απελευθέρωση της δόσης των 8,4 δις ευρώ, τα καλά νέα διαδέχονται το ένα το άλλο:
Μέσα σε λίγες εβδομάδες η Moody's αναβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, η ανταγωνίστρια της S&P εξήρε τις επιδόσεις της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να βγει η χώρα από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος και το ΔΝΤ επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα βοήθεια της Ελλάδας», υπογραμμίζει το δημοσίευμα.
"Ως χώρα ευκαιρίας" για τους επενδυτές, παρουσίασε την Ελλάδα με δήλωσή του στη Figaro, ο γνωστός επιχειρηματίας και πρόεδρος του οργανισμού Paris Europlace, Gerard Mestrallet. 
Ο Γάλλος επιχειρηματίας, ο οποίος επισκέφθηκε την Αθήνα και τον Αλέξη Τσίπρα την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε στη Figaro: "η κατάσταση της Ελλάδας βελτιώνεται με ταχύτητα, με μια ανάπτυξη που ξεπερνάει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Πρόκειται για μια πραγματική χώρα ευκαιρίας στην Ευρώπη για τους επενδυτές, σε πολλούς τομείς.
Για να υπάρξει εξέλιξη σημαίνει ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας χάρις στις επενδύσεις".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης