Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η BMW και η Amazon δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στη Βρετανία και μετά το Brexit

tags :
Η BMW και η Amazon δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στη Βρετανία και μετά το Brexit
Η Μεγάλη Βρετανία είναι μεταξύ των μεγαλύτερων διεθνών αγορών της Amazon με περισσότερους από 22.000 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης που διαμένουν στη χώρα
Η BMW και η Amazon.com εμπιστεύονται την οικονομία της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς σε αντίθεση με τις τράπεζες και άλλες επιχειρήσεις που προετοιμάζονται να μετακινηθούν σε χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit, οι δύο εταιρείες προχωράνε σε επενδύσεις.
Η BMW δήλωσε την Τρίτη 25 Ιουνίου 2017, ότι θα κατασκευάζει μια ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου Mini Cooper στη Βρετανία, λίγες ώρες μετά την Amazon, τη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικού εμπορίου στον κόσμο, που ανακοίνωσε ότι θα μεγαλώσει τις κεντρικές της εγκαταστάσεις στο Λονδίνο.
Τις ανακοινώσεις υποδέχθηκε με ενθουσιασμό η κυβέρνηση της Theresa May, καθώς τράπεζες και επιχειρήσεις προχωράνε σε σχέδια, για να προστατευθούν από ενδεχόμενες επιπτώσεις από την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.
Η Συνομοσπονδία της Βρετανικής Βιομηχανίας δήλωσε τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2017, ότι τα μέλη ανησυχούν όλο και περισσότερο, για μία μη επιτυχημένη εμπορική συμφωνία μεταξύ Βρετανίας – ΕΕ.
Η BMW επέλεξε τα εργοστάσια της Βρετανίας και της Ολλανδίας για την κατασκευή του τροφοδοτούμενου με μπαταρία Mini, παρόλο που η αποτυχία της May να επιτύχει μακροπρόθεσμη εμπορική συμφωνία με την ΕΕ, θα μπορούσε να επιφέρει αύξηση τιμής στα εισαγόμενα εξαρτήματα.
Ωστόσο, ο κατασκευαστής αυτοκινήτων δεν θα μπορούσε να καθυστερήσει την απόφαση μέχρι το Μάρτιο του 2019, όταν η Βρετανία πρόκειται να εγκαταλείψει την ΕΕ και αναθέτοντας το μοντέλο στο κεντρικό εργοστάσιο της Mini στην Οξφόρδη της Αγγλίας, πιθανόν να μειώσει τις εντάσεις με αξιωματούχους της Μεγάλης Βρετανίας.
Εν τω μεταξύ, η Amazon δήλωσε, ότι θα ενισχύσει την παρουσία της στο Λονδίνο, για να υποστηρίξει την ανάπτυξη της υπηρεσίας Prime Video στην Ευρώπη.
Η εταιρεία θα καταλαμβάνει τους 15 ορόφους του νεόκτιστου πύργου στην άκρη της πόλης του Λονδίνου, αφού αρχικά είχε προγραμματίσει να χρησιμοποιήσει μόνο τους 11. Ο πρόσθετος χώρος θα φιλοξενήσει 450 νέους και εξειδικευμένους συνεργάτες για την υπηρεσία ταινιών κατά παραγγελία.
"Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένα φανταστικό μέρος για να βρούμε ταλέντα και νιώθουμε καλά για την οικοδόμηση ενός παγκόσμιου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης εδώ", δήλωσε ο επικεφαλής της Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η Μεγάλη Βρετανία είναι μεταξύ των μεγαλύτερων διεθνών αγορών της Amazon με περισσότερους από 22.000 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης που διαμένουν στη χώρα.
Η Amazon σχεδιάζει να έχει τουλάχιστον 24.000 υπαλλήλους μέχρι το τέλος του 2017, διπλασιάζοντας τον αριθμό που είχε στο τέλος του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης