Τελευταία Νέα
Διεθνή

DW: Επιστρέφει η αισιοδοξία στην Ελλάδα, το 2018 ευελπιστεί να σταθεί και πάλι οικονομικά στα πόδια της

tags :
DW: Επιστρέφει η αισιοδοξία στην Ελλάδα, το 2018 ευελπιστεί να σταθεί και πάλι οικονομικά στα πόδια της
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schäuble χαιρετίζει την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και παροτρύνει την Αθήνα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις
Η αισιοδοξία επιστρέφει στην Ελλάδα μετά τη σημερινή έκδοση του 5ετούς ομολόγου και πλέον η χώρα ευελπιστεί, ότι από το 2018 θα μπορέσει να σταθεί και πάλι οικονομικά στα πόδια της, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Deutsche Welle.
Επίσης το δημοσίευμα αναφέρει πως ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schäuble χαιρετίζει την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και παροτρύνει την Αθήνα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.
Η εκπρόσωπός του δήλωσε σήμερα 25 Ιουλίου 2017 στο Βερολίνο, ότι η Ελλάδα έχει τώρα την ευκαιρία να επιστρέψει βήμα βήμα στις αγορές και να αντλήσει κεφάλαια.
Και πρόσθεσε ότι η εξέλιξη αυτή οφείλεται στις μακροπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις από κοινού με ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους.
Το ζητούμενο είναι τώρα να σταθεροποιηθεί η εμπιστοσύνη που ανακτήθηκε και να κλείσει εμπρόθεσμα η επικείμενη τρίτη αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος στήριξης.
Σύμφωνα με πρακτορείο ειδήσεων η Ελλάδα βγήκε δοκιμαστικά στις αγορές με ένα πενταετές ομόλογο με σκοπό να αντλήσει δισ. ευρώ.
Η ζήτηση των 6,5 δισ. ευρώ ξεπέρασε ωστόσο κατά πολύ την προσφορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης